Bruikbare tips

Zo kun je een berijpte hortensia snel redden. Er is maar één eenvoudige behandeling voor nodig

10views

Hortensia is een van die tuinstruiken waar volkstuinders dol op zijn. Als het juni is, barst de plant uit in grote, kleurrijke bloemen en wordt het een van de meest charmante decoraties in de tuin. Hoewel hij niet veeleisend is, kan zijn gezondheid ernstig worden beschadigd door voorjaarsvorst.

Kunnen hortensia’s het koud krijgen? Let op deze details

Hortensiaom indruk te maken met het aantal bloemen in de toekomst, moet ze vruchtbare, licht vochtige humusgrond met een zure reactie. Wanneer aanvullend geplant in gedeeltelijke schaduwdan zal hij je terugbetalen met een hele bos kleurrijke, grote bloemen.

Een grote bedreiging voor de bloei-intensiteit van de struik is echter voorjaarsvorst. De hortensia is een van die planten die zijn knoppen ontwikkelt op de scheuten van vorig jaar. Als deze bevroren zijn, zal de struik dat jaar geen bloemen produceren. Dit betekent echter niet dat hij volledig gedoemd is om uit de tuin geschopt te worden.

Is voorjaarsvorst schadelijk voor de hortensia? Verzorg hem op deze manier

Hoewel de hortensia bestand is tegen lagere temperaturen, kan zware nachtvorst de bloemknoppen aanzienlijk beschadigen. Als deze bevroren zijn, kun je de plannen voor een spectaculaire, kleurrijke tuindecoratie vaarwel zeggen. Toch is het de moeite waard om de hortensia te hulp te schieten. Volgend jaar kan hij er nog steeds prachtig uitzien.

Is voorjaarsvorst schadelijk voor hortensia’s? Verzorg hem op deze manier123RF/PICSEL

Hoe kun je beoordelen of een hortensia aan de grond is vastgevroren? Ga gewoon de tuin in met een scherp mes en snijd de stengels van de struik één voor één lichtjes in op verschillende hoogtes. Zichtbaar vers en groen weefsel zijn een teken dat de plant nog steeds een kans heeft om opnieuw bloemen te produceren. Deze scheuten mogen onder geen beding worden ingekort.

Hoe red je berijpte hortensia’s? Dit is wat je moet doen

Een van de eerste behandelingen die je moet doen net na een iets koelere nacht is om regeneratiesnede. De snoeischaar mag echter alleen worden opgepakt als de voorspellingen geen mogelijke verdere temperatuurdaling aangeven. Dit komt omdat de afgeknipte scheuten nog gevoeliger zullen zijn voor schade, en verdere vorst kan ze volledig vernietigen. Dek de plant in dat geval af en wacht op gunstiger weer.

De regeneratieve snoei zelf is gebaseerd op het verwijderen van bruine, droge en beschadigde scheuten terwijl u zo lang mogelijk gezonde fragmenten. Deze zullen de basis vormen voor het herstel van de plant. Oude en droge delen van de plant moeten dicht bij de grond worden teruggesnoeid. Het is echter aan te raden om goed op te letten en te kijken naar de volgende delen – zodat je de gezonde delen niet verwijdert. Na het snoeien zal de plant zich in augustus weer vullen met nieuwe knoppen.

Planten voor een schaduwrijk balkon. Welke soort moet ik kiezen?Interia.tv

Heb je suggesties, opmerkingen of zie je een fout op de pagina?