Alle artikelen

Zet een blik tonijn uit blik achter de tv: wat gebeurt er dan?

16views

Heb je ooit geprobeerd om een blikje tonijn achter je tv te zetten? Je vraagt je misschien af waarom je dit moet doen, maak je geen zorgen, we vertellen het je nu.

DIY TV-antenne – Imilanesi.nanopress.it

Helaas heeft de plek waar we besluiten de televisie te installeren niet altijd een goede ontvangst, maar met deze eenvoudige en goedkope truc kunnen we alles zien wat we willen en het signaal optimaliseren. Benieuwd hoe je te werk moet gaan?

Een trucje om TV goed te zien

Waar we het vandaag over hebben is een probleem dat veel mensen gemeen hebben, we hebben het over de slecht signaalwaardoor we niet zoveel kanalen op televisie kunnen zien als we zouden willen. In sommige gevallen zijn deze maar voor een klein deel zichtbaar, in andere gevallen zijn ze volledig verborgen. Ook hier kan het gebeuren dat het signaal komt en gaat.

Zoeken op het web hebben we een manier gevonden om het te stabiliseren en zo van een goede ervaring te genieten. Het is niet nodig om geld uit te geven of te vertrouwen op een professional, het object dat we gaan gebruiken bevindt zich in feite voor onze ogen en is elke dag bestemd voor de vuilnisbak.

Televisie
Doe-het-zelf-televisieantenne – Imilanesi.nanopress.it

Dus in plaats daarvan kunnen we het recyclen en belangrijke voordelen behalen zonder absoluut het apparaat te beschadigen. Laten we eens kijken waar deze snelle en eenvoudige methode uit bestaat.

Een doe-het-zelf antenne maken

Je hebt gelijk, het is mogelijk in een paar stappen een antenne te makenmet behulp van de tutorial op YouTube. De foto’s zijn zo uitgebreid dat verdere uitleg niet nodig is.

Het kost maar een paar minuten en heel weinig materiaal, dat je in elke ijzerwinkel of elektronicawinkel kunt vinden.

De eerste stap is het nemen van een blikje tonijn of een ander voedingsmiddel dat een soortgelijke verpakking heeft en vooral van hetzelfde materiaal is. We legen het en wassen het grondig nadat we het deksel met het lipje hebben verwijderd: dit laatste moeten we niet weggooien, maar apart houden omdat we het straks nodig hebben.

Bij deze eerste stappen is het belangrijk om op te letten dat je jezelf niet snijdt. Was en droog de doos grondig, maak een markering met de viltstift op de centrale punt van het bodemdeel en boor dan een gat.

Het gat verkregen, kunnen we een adapter nemen en deze plaatsendan de moer in het deel dat uitsteekt draaien en goed vastdraaien.

Neem nu een antennekabel van 10 centimeter en knip de twee uiteinden van de plastic mantel af zodat de binnenste filamenten zichtbaar worden. Sluit het ene uiteinde aan op de adapter die in het midden van het blikje is geplaatst.intern.

Nu nemen we de overgebleven helft van de antennekabel en schroeven deze in de adapters en sluit vervolgens de twee uiteinden aan op respectievelijk het uiteinde dat in het blikje is gestoken (vanaf de buitenkant) en op de ingang die zich meestal achter het tv-toestel bevindt.

We sluiten af met de laatste stap, namelijk nemen we de tab die we eerder hebben verwijderd en maken het vast in de doos, waar de adapter zal zitten met een stuk antennekabel. Als dit is gebeurd, hebben we onze originele en goedkope doe-het-zelf-antenne zoals te zien is in de YouTube-video, de TV ontvangt het signaal perfect als hij is aangesloten, terwijl hij donker wordt als we de antenne uit het blikje halen. Ongelooflijk! Geen dure ingreep en geen moeite.