Tuin

Ze wilden ons 5.000 CZK laten betalen om de stronk te verwijderen. Opa liet ons uiteindelijk een truc zien waarmee we de stronk in 5 minuten en gratis konden verwijderen.

5views

Iemand vinden die je bomen kan snoeien of je boomstronken kan verwijderen is ongeveer net zo onmogelijk als het vinden van een gratis en goede loodgieter, schoorsteenveger, ketelmaker of metselaar. Kortom, er zijn nooit genoeg gouden Tsjechische handen. Als je last hebt van de bovengenoemde stronk waar je vanaf wilt, hoef je geen professional te verwachten of te betalen, je hebt verschillende opties om er zelf vanaf te komen.

Maak een vreugdevuur

Sommige stronken zijn bijzonder hardnekkig, zoals deze walnoot. Je zult veel zweten voordat je ze uitgraaft. Dus graaf hem gewoon niet op. Laat hem een paar maanden drogen en steek hem dan in de fik. Voordat je dat doet, zaag je de bovenkant een paar keer door met een kettingzaag, boor je er gaten in, giet je er aanstekervloeistof over en steek je hem aan. Je hebt dan een mooi kampvuur waarop je worstjes kunt roosteren.

Compost

Als je de stronk een beetje doorzaagt met een kettingzaag en er een paar keer op hakt met een bijl, ben je klaar om te composteren. Neem de compost en bedek de stronk ermee, waarbij je het goed in elke spleet stopt. Nu hoef je alleen nog maar te wachten tot de stronk gaat rotten. Je kunt het afbraakproces versnellen door de stronk vochtig te houden en stikstofmeststof of kaliumnitraatkorrels toe te voegen die speciaal bedoeld zijn voor het verwijderen van stronken.

Versier

Een stronk kan in sommige gevallen erg esthetisch zijn in de tuin. Als je hem een beetje opknapt (opschuren, egaliseren), kun je er een tafel of bloemenstandaard van maken. Als je hem uitholt, kun je er direct bloemen in planten. Probeer te bedenken of je boomstronk je tuin kan blijven verfraaien.

Paddenstoelen kweken

Als je niet van de stronk af kunt komen, kun je hem op zijn minst praktisch gebruiken. Houtvernietigende schimmels zoals de paddenstoel, Judasoor, opistoorn of shiitake gedijen goed op walnoot en andere fruit- en loofbomen. Je zult schimmels krijgen en de stronk zal langzaam maar zeker vergaan.

Foto: Shutterstock