Bruikbare tips

Ze vernielen bloemen en gazons. Een huismiddeltje tegen mieren zal de indringers snel afschrikken

16views

Zijn mieren in de tuin nuttig?

Voordat je kiest mierenbestrijdingsmiddel voor de tuinbedenken dat ze een belangrijk onderdeel zijn van het hele ecosysteem. Ze vervullen veel nuttige functies. Een daarvan is de bestrijding van bepaalde plagen, zoals de larven van plantenboorders. Bovendien helpen mieren om perken en bloemperken netjes te houdenen ruimen het gebied op van organisch afval en dode insecten.

Door ondergrondse tunnels te bouwen bevorderen ze de beluchting en het losmaken van de grond. Tijdens hun reizen door de tuin kunnen ze ook zaden dragen, wat bijdraagt aan de verspreiding van sommige planten zoals viooltjes, helleborussen, sneeuwklokjes en kamperfoelies.

Mieren in de tuin zijn onze bondgenoten. Er zijn echter momenten waarop ze ons het leven zuur kunnen maken123RF/PICSEL

Wanneer worden mieren in de tuin een probleem?

Ze zijn welkome bezoekers, zolang hun populatie in de tuin niet buitensporig toeneemt. Mieren vermenigvuldigen zich snel, wat negatieve gevolgen kan hebben in verschillende contexten. Uitgestrekte ondergrondse gangen hebben niet langer een gunstig effect op de bodem. De ondergrond wordt dan gevoeliger voor uitdroging.

Grote kolonies mieren bijten en leggen de wortelstokken, knollen en wortels van planten bloot, waardoor ze hun goede conditie verliezen. Ze kunnen ook knoppen, bloemen en vruchten beschadigen. Een gazon kan eronder lijden als het een plek wordt waar de insecten een mierenhoop hebben gebouwd. Soms nestelen mieren zich op houten elementen in de tuin, zoals priëlen, waardoor deze ook beschadigd raken.

Relatie tussen mieren en bladluizen

Dit is een van hun grootste nadelen. Mieren werken samen met bladluizen. Ze voeden zich met de honingdauw die ze afscheiden, dus het is in het belang van de mier om dit ongedierte te beschermen tegen hun natuurlijke vijanden. Dit kan echter op sommige manieren in het voordeel van de tuinier worden gebruikt. Als je merkt dat mieren interesse beginnen te krijgen in een bepaalde plant, is het gemakkelijker om de opkomst van de mierenziekte vast te stellen. bladluizen en snel reageren.

Huismiddeltjes tegen mieren in de tuin

Benieuwd, Waarmee mieren in de tuin bestrijden? Slimme tuiniers zijn niet veroordeeld tot chemische preparaten. Een natuurlijk middel is zeer effectief in de strijd tegen overlastgevende insecten. We hebben het over afkooksel van vermiljoen tegen mieren.

Een groot voordeel van deze oplossing is dat zowel vers als gedroogd groenvoer gebruikt kan worden. De spray moet gericht worden op mierenpaden en -nesten en is veilig voor de plantengroei. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat vertica enkele toxische eigenschappen heeft, dus kan het worden toegepast met een interval van ten minste drie weken voordat de planten worden geoogst om te worden gegeten..

Mieren kunnen veel schade aanrichten in de tuin123RF/PICSEL

Om een afkooksel te maken heb je 500 g vers kruid of 100 g gedroogd kruid nodig. Giet er 10 liter water bij en zet het 24 uur opzij. Kook het daarna 20 minuten. Als het is afgekoeld, verdun je het met water in een verhouding van 1:5. De mierenspray gemaakt van vertica is klaar voor gebruik.

Gebruik het geurige kruid. Mieren zullen je tuin uit de weg gaan

Om mieren uit de tuin te houden, werkt kaneel heel goed. De aromatische specerij wordt ook steeds meer buiten de keuken gebruikt. Het enige wat je hoeft te doen is het regelmatig op de grond in je tuin strooien (vooral rond planten, die mieren als een magneet aantrekken) en ongenode gasten zullen het gebied ver uit de weg gaan.

Mollen in de tuin. Er is een manier om ze te omzeilen, maar op één voorwaardeInteria.tv

Heb je suggesties, opmerkingen of zie je een fout op de pagina?