Tuin

Welke eisen pekinkool stelt aan de dachnik: 7 nuances waarmee je beter rekening houdt

10views

Groentetelers ondervinden vaak moeilijkheden bij het telen van Pekinkool.

Ondanks dit feit verzekert een expert van de online editie van BelNovosti, een landbouwwetenschapper en landschapsontwerper, dat er niets ingewikkelds aan dit proces is – je moet alleen rekening houden met enkele bijzonderheden.

Selectie van de plantplaats

Pekinkool geeft de voorkeur aan korte daglichturen, dus het is beter om het te planten in halfschaduw of op plaatsen met weinig direct zonlicht.

Zaden kiezen

Voor een succesvolle teelt is het aan te raden om verse zaden te gebruiken, omdat het gebruik van oude zaden ervoor kan zorgen dat de kool gaat bloeien.

Een variëteit of hybride kiezen

De beste onder datsja-kwekers worden beschouwd als hybriden als “Cha-Cha”, “Bokal”, “Gilton”, “Manoko” en “Bilko”. Ze zijn allemaal scheutresistent en hebben een hoge opbrengst.

Zaaitijd

Lees na aankoop van het zaad zorgvuldig de informatie op de verpakking die het groeiseizoen aangeeft.

Bodem

Pekinkool geeft de voorkeur aan losse, vruchtbare en neutrale grond.

Meststof

Om aan de voedingsbehoeften van Pekingkool te voldoen, is het de moeite waard om ruim van tevoren organische en minerale meststoffen toe te dienen, waaronder superfosfaat, kalium- en magnesiumsulfaten en een volledige reeks micronutriënten. Gebruik tijdens het groeiseizoen alleen organische meststoffen, zoals brandnetelthee, verdunde cowpea en paardenmest.

Vocht

Water geven aan Pekingkool, zoals alle koolsoorten, is essentieel om de grond vochtig te houden. Wanneer je de bedden met Peking kool vochtig maakt, wees dan voorzichtig om te voorkomen dat het wortelstelsel overstroomt en houd rekening met de weersomstandigheden.

Eerder vertelden we dan voor een snelle groei.