Alle artikelen

Wat zijn de meest voorkomende fouten bij het koken van rundvlees: controleer jezelf

20views

Als je besluit om rundvlees te koken, verwacht je waarschijnlijk dat het vlees goed sappig, zacht en smaakvol blijft.

Soms bederven we echter een duur en hoogwaardig voedingsproduct door onze eigen fouten.

De belangrijkste fouten die door huisvrouwen worden gemaakt, worden opgesomd door de expert van de BelNews online editie op het gebied van culinaire kwesties kok .

Waar ze uit bestaan

Tijd proberen te besparen bij het ontdooien

Ja, je zult veel minder tijd kwijt zijn aan het ontdooien van het product, maar het vlees zal niet meer van hoge kwaliteit zijn. Elk versnellend proces heeft allereerst een negatief effect op de textuur van het rundvlees.

In plaats van sappig vlees krijg je een echte rubberen zool.

Vlees snijden

Niet alle huisvrouwen weten dat het voorsnijden van rundvlees (vooral in kleine stukjes) het kookproces versnelt, maar het gerecht aanzienlijk bederft.

Daarom is het beter om het vlees in zijn geheel te koken en het daarna in stukjes te snijden.

De subtiliteiten van het koken

Het is niet de moeite waard om te veel of te weinig water toe te voegen: dat is niet goed voor het rundvlees. Giet er twee en een halve liter vloeistof per kilo product bij.

Zodra het kookproces begint, zet je het vuur lager en breng je het aan de kook.

Eerder vertelden we je over .