Bruikbare tips

Wat te doen met kleding die is gekrompen na het wassen: deze beproefde truc heeft eigenaars herhaaldelijk geholpen

14views

Waarschijnlijk heeft ieder van ons wel eens te maken gehad met een situatie waarin na het wassen in de wasmachine een trui die nog maar een paar minuten geleden was uitgetrokken twee of drie maten kleiner bleek te zijn.

Heel veel materialen zijn gevoelig voor krimp als ze niet goed worden verzorgd.

Wat te doen als de kleding krimpt na het wassen? We zullen een beproefde methode met je delen die gastvrouwen die zich in deze situatie bevinden herhaaldelijk heeft geholpen.

Om iets op te rekken, maak je het een beetje nat of besproei je het met water uit een sproeier, trek je het aan en draag je het thuis – na een tijdje rekt de kleding uit tot de oude maat.

Als de situatie kritiek is, als een item uit je kledingkast in één keer meerdere maten kleiner is geworden en bovendien al is opgedroogd, moet je anders te werk gaan.

In dit geval ben je geholpen met een haarconditioner (conditioner is ook geschikt).

Verdun een theelepel conditioner in een glas water. Vul een bak met koud water, voeg het conditionermengsel toe en roer.

Laat de kleding 15-20 minuten in de resulterende oplossing weken. Giet na deze tijd het water af en wring het kledingstuk voorzichtig uit zonder het te draaien.

Leg het kledingstuk op een grote handdoek, rol het op en verwijder zo overtollig vocht.

Herhaal dit proces een paar keer en leg het kledingstuk dan op een droge handdoek.

Breng het kledingstuk voorzichtig in vorm door het uit te rekken met je handen en laat het in deze positie drogen.

Na deze handelingen wordt de stof zacht, aangenaam voor het lichaam en krijgt het een delicate geur van haarconditioner. Deze methode is vooral effectief voor katoenen en wollen kledingstukken.

Eerder hebben we je verteld of je het tussen de wasbeurten door open moet laten.