Bruikbare tips

Wat te doen als je te veel zout in je soep doet. De triviale truc om je eten te redden

14views

Als je aan het werk bent, is het onmogelijk om geen fout te maken. Hetzelfde geldt voor koken. Heb je ooit te veel zout in je soep gedaan? Als dat zo is, had je het niet moeten weggooien. Het had gered kunnen worden met een triviale truc. Ja, je hebt het goed gehoord! Hier lees je hoe je soep herstelt die te zout is. Voedingsdeskundige Mihaela Bilic zegt het!

Hoe los je te zoute soep op

Het is je vast wel eens overkomen dat je een te zoute soep hebt gemaakt. Als je die fout ooit weer maakt, is er een eenvoudige oplossing. Je hoeft het niet in de prullenbak te gooien, maar je kunt het eenvoudig oplossen met deze simpele truc.

“Als je kookt, maak je fouten. Maar we leren van onze fouten en doen ervaring op… zodat het de volgende keer makkelijker gaat! Ik deel een paar geheimen met je die werken in de keuken:

Heb je een gerecht of saus gemaakt waarbij je per ongeluk te veel zout hebt laten vallen? Geen probleem, doe een rauwe aardappel in de pan en laat het een paar minuten staan, het overtollige zout zal verdwijnen!”, onthulde voedingsdeskundige Mihaela Bilic online.

Hoeveel zout moet je eten op een dag

Het zout dat we eten, en dat we normaal keukenzout noemen, bestaat uit twee mineralen: natrium en chloride. Ons lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid natrium nodig om goed te kunnen functioneren. Volgens specialisten draagt het bij aan het zenuwstelsel, de spieren en nog veel meer.

Tegelijkertijd helpt natrium om de vloeistoffen die in het lichaam aanwezig zijn in balans te brengen. Maar als we meer zout eten dan nodig is, kunnen de nieren, de organen die de vloeistoffen filteren voordat ze in de bloedsomloop terechtkomen, hun werk niet goed doen en komt dat overtollige natrium in de bloedsomloop terecht.

Wanneer dit gebeurt, is een van de gevolgen een hoge bloeddruk, die op zijn beurt weer andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Daarom raadt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan om minder dan 5 gram zout per dag te eten.

Lees ook De truc die van elke bonensoep een extreem lekker gerecht maakt. Wat je moet toevoegen voor een smaak als die van oma!

Keukengeheimen

Mihaela Bilic onthulde ook aan internetgebruikers hoe je uien kunt snijden zonder tranen te laten. “Leg doormidden gesneden uien 10 minuten in de vriezer en vaarwel tranen!” zei de voedingsdeskundige.

“Hebben gekookte eieren altijd gebarsten schalen? Wij hebben hun schilnaald! Prik ze voor het koken in met een naald en de schaal blijft intact. Gerookte vis of ham te zout? Maak het met een beetje melk! Leg ze 30 minuten in koude melk en je hebt het probleem opgelost!

Heb je geen eigeel meer en weet je niet waarmee je je gebakjes moet bestrijken voordat je ze in de oven zet? Koude koffie met een kwastje helpt het deeg spectaculair bruin te worden!” voegt Mihaela Bilic toe.

Lees ook Nooit een pan soep op het fornuis laten staan om weer af te koelen. Wat een gevaarlijke gewoonte!