Bruikbare tips

Wat moet je op je moscatellen strooien om ze te laten bloeien? De oplossing is zelfgemaakt met een paar veelgebruikte ingrediënten

19views

Muskaatbloemen zijn zonder twijfel de populairste bloemen ter wereld. Hun bloemen en kleuren zijn een lust voor het oog. Bovendien zijn deze prachtige planten heel gemakkelijk te verzorgen en kunnen ze zonder problemen tegen de hitte, dus we moedigen je aan om ze te kopen. Hier lees je waar je ze mee moet besproeien om ze in bloei te houden. Nee, je hebt geen dure oplossing nodig!

De oplossing die mosterd spectaculair laat bloeien

Je hebt vast wel eens een vliegenvanger gezien of misschien ken je wel iemand die dat heeft. Deze prachtige bloem is razend populair en kan zowel in de tuin als in potten worden geplant.

Hoewel ze niet zo sterk geurt als andere planten, maakt muscadine dit goed met haar bloemen, die levendige kleuren hebben. Bovendien is de verzorging heel eenvoudig. Met een simpele truc kun je hem ook in de winter laten bloeien.

De truc die je mos met bloemen vult

Wil je ook in de winter bloeiende muskaatplanten hebben? Dan hebben wij de oplossing. En nee, je hoeft geen dure meststof te kopen! De hele truc is de gewone bananenschil.

Deze is extreem rijk aan mineralen en heeft daarom de mogelijkheid om de grond van je favoriete planten te verrijken. Het bevat veel calcium, magnesium en kalium.

Lees ook Hoe mosterd in de winter te verzorgen. Wat je moet doen om ze uitbundig te laten bloeien nadat het koude seizoen voorbij is!

Hoe de wonderoplossing bereiden

Om de wonderoplossing te bereiden, heb je maar drie bananenschillen nodig. Maar zorg ervoor dat het fruit heel rijp is. Je hebt ook drie liter water nodig.

Zodra je deze spullen hebt, kun je aan de slag. Neem allereerst de bananenschillen en snijd ze in kleine stukjes, zodat de werkzame stoffen zich met het water vermengen.

Laat nu de stukjes in het water vallen en doe alles in een bak met een deksel. Wacht drie dagen en zeef de vloeistof dan door een zeef om de schilresten te verwijderen. Tot slot is de oplossing klaar om je planten water te geven.

Lees ook 5 tekenen dat je bloemen te vaak water geeft. Top tips van tuiniers voor de mooiste mossen!