Tuin

Wat kan naast komkommers worden geplant: de beste opties – niet alle datsja-kwekers weten het

12views

Als je komkommers zowel in de kas als op het bed kweekt, moet je geschikte planten kiezen die buren worden met het groentegewas.

Niet elke optie zal geschikt zijn.

Daarom is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de vijf meest waardige opties, zegt de wetenschapper-agronoom en landschapsontwerper, een expert van de online editie van BelNews.

Welke buren zullen de beste zijn

Selderij

We hebben het over de bladversie van de plant, die veilig in de buurt van het hoofdgewas kan worden geplant. Weinig mensen weten dat deze selderievariant een positief effect heeft op de ontwikkeling van de groente en zelfs helpt om het aantal plagen te verminderen.

Rode biet

Het is moeilijk om een gewas te vinden waarmee bieten moeilijk overweg kunnen: ze zijn erg tolerant en gemakkelijk te verzorgen. Als de grootte van de biet je niet uitmaakt, kun je elke biet kiezen.

Als je groot wilt groeien, probeer dan aandacht te besteden aan vroegere variëteiten.

Maïs

Weinig mensen zijn zich bewust van het feit dat deze groentegewassen uitstekende buren kunnen zijn. Bovendien is er bewijs dat de opbrengst van komkommers aanzienlijk hoger is.

Kool

Elke koolsoort kan worden gekozen als buur: er zijn geen grote verschillen. De enige voorwaarde voor een goede oogst is om voldoende afstand tussen de planten te bewaren.

Knoflook

Deze buurman zal helpen om de kans op de ontwikkeling van ziekten te verkleinen en zal ongedierte bij de komkommers wegjagen. Maar er is één belangrijk punt: gewassen moeten niet in hetzelfde bed worden geplant.

Eerder vertelden we je over .