Alle artikelen

Waarom vis goed is voor hart en bloedvaten: een medische verklaring

15views

Veel mensen weten dat vis vaak wordt aanbevolen in het dieet ter preventie van hart- en vaatziekten.

Het product wordt ook als heilzaam beschouwd in de aanwezigheid van een diagnose op dit gebied.

Niet iedereen is zich echter bewust van de specifieke voordelen van vis.

Hoe het product het hart en de bloedvaten beïnvloedt

Triglyceriden

Omdat zeevis van goede kwaliteit voldoende omega-3-vetzuren bevat, heeft het een gunstig effect op triglyceriden en verlaagt het deze.

Dit maakt op zijn beurt het vooruitzicht op hart- en vaatziekten onwaarschijnlijk.

Cholesterol

merken op dat de opname van voldoende vis in het dieet ook een uitstekend effect heeft op cholesterol, met een duidelijke verbetering van het cholesterolgehalte.

Dit helpt het hart jarenlang gezond te blijven.

Ontsteking

Consumptie van het product in het algemeen vermindert de kans op ontstekingsprocessen. Dit is bijvoorbeeld een uitstekende preventie van atherosclerose.

De gevaarlijkste ziekten

Als je twee keer per week honderd gram rode vis eet, kun je jezelf voor bijna 100 procent beschermen tegen beroerte, hartaanval en trombose.

Om deze reden verdient het product zeker een plaats op je menu.

Eerder vertelden we je over