Bruikbare tips

Waarom moet je rijstkorrels in muffinvormpjes doen?

10views

Een klein handje rijst in de vorm voor het bakken garandeert een droge, niet-vette muffinvorm – probeer het zelf!

Muffins zijn een makkelijke en veelzijdige bereiding om te maken. Het is in feite een deeg gemaakt van een paar ingrediënten, dat ook gemakkelijk veganistisch te maken is, waaraan stukjes fruit, chocoladeschilfers, gedroogd fruit of zelfs stukjes groenten of olijven kunnen worden toegevoegd voor de hartige versie.

Naast het gemak van de bereiding en de mogelijkheid om het recept naar eigen smaak aan te passen, is een ander verleidelijk aspect van muffins de snelheid van het bakken: dankzij hun kleine formaat zijn ze in een paar minuten klaar in de oven of air fryer.

Er is slechts één nadeel aan het bereiden van muffins, waardoor we er slecht uit kunnen zien als we dit gerecht bereiden voor een etentje of buffet.

Omdat het deeg erg vochtig en vettig is (door de aanwezigheid van melk, olie en soms room), is de ramekin die om de muffins zit vaak vettig aan het einde van het bakken, waardoor je vieze handen overhoudt.

Er is echter een oplossing om dit kleine ongemak te vermijden, en het is al beschikbaar in onze voorraadkast: we hebben het over rijst. Laten we eens kijken hoe we het kunnen gebruiken.

Rijst gebruiken voor minder vette ramekins

Een van de eigenschappen van rijst is dat het vloeistoffen en vocht absorbeert – daarom is dit voedingsmiddel erg handig om het vettige gevoel uit onze muffinvormpjes te halen.

Of we nu een siliconen muffinvorm of een aluminium muffinvorm gebruiken, vergeet niet om een klein handje rijst aan de basis van elke holte te leggen en goed te nivelleren tot er een gelijkmatige laag ontstaat.

Bovenop de rijst plaatsen we het papieren wegwerp cupcakevormpje, dat we op de klassieke manier vullen met ons mengsel.

Tijdens het bakken zal de rijst het vocht en overtollig vet absorberen, waardoor de vormpjes perfect schoon en droog blijven – zoals te zien is in deze video:

Wil je ons nieuws niet missen?

We raden ook aan: