Alle artikelen

Waarom mensen ’s nachts vaak wakker worden: arts noemt niet voor de hand liggende redenen

11views

Er zijn verschillende redenen die het plotseling wakker worden ’s nachts verklaren.

Ze zijn allemaal medisch van aard en impliceren de noodzaak om de patiënt te behandelen.

Niet voor de hand liggende redenen die een normale nachtrust verhinderen, opgesomd met verwijzing naar het Telegram-kanaal van endocrinoloog Catherine Young.

Ten eerste, bloedarmoede

Koude handen en voeten verstoren een gezonde slaap en het rustelozebenensyndroom wordt in verband gebracht met dezelfde kwaal, waarschuwt een expert.

Iemand slaapt niet goed omdat zijn lichaam moet bewegen om de symptomen te verlichten.

Ten tweede, chronische intoxicatie

In deze situatie wordt het lichaam geconfronteerd met een tekort aan energie die nodig is om de zuiveringsprocessen in stand te houden. Er zijn reacties die een normale slaap verhinderen, of de slaap wordt oppervlakkig en laat geen herstel toe.

Ten derde, urineren

Tijdens het reinigingsproces elimineert het lichaam gifstoffen samen met urine, waardoor de persoon ’s nachts meerdere keren wakker moet worden.

Ten vierde, parasieten

Infectie van het lichaam met parasieten veroorzaakt ook slecht slapen. Het kan worden veroorzaakt door een jeukende huid.

Daarnaast kan de oorzaak van slaapproblemen een verhoogde hartslag, paniekaanvallen en koud zweet zijn die zich ontwikkelen bij bijnieraandoeningen.

Als de bloedsuikerspiegel ’s nachts schommelt, kan de eetlust opspelen, en slaapproblemen kunnen ook ontstaan na het 35e levensjaar door een tekort aan het hormoon progesteron.

Eerder werd bekend, en welke voor mannen zijn.