Bruikbare tips

Waarom je een takje rozemarijn in je stofzuiger moet doen

12views

Ontdek een eenvoudige en natuurlijke manier om van dagelijks schoonmaken een aangenaam ruikende ervaring te maken

Je huis stofzuigen is niet alleen een praktische manier om van stof af te komen, het kan ook een gelegenheid worden om een aangename geur te verspreiden. Hoe? Je kunt een watje gedrenkt in wat etherische olie (naar eigen smaak) inbrengen, je kunt wat kaneel of een ander kruid opzuigen, kortom, de mogelijkheden zijn gevarieerd en je kunt experimenteren met verschillende manieren om het gewenste aroma in huis te verspreiden.

Heb je bijvoorbeeld ooit overwogen om de geur van rozemarijn in de kamer te verspreiden? Alles wat je nodig hebt is een simpel takje van deze plant met zijn bedwelmende, frisse geur om in de stofzuiger te stoppen. Laten we eens kijken hoe.

De procedure om deze methode toe te passen is uiterst eenvoudig en snel. Neem een klein takje rozemarijn en doe het in de stofzuigerzak

Als alternatief kun je wat rozemarijnblaadjes fijnhakken, want het takje neemt nog steeds wat ruimte in beslag, dit is hetzelfde proces dat ook wordt gebruikt met laurier. Stofzuig vervolgens het hele huis en je zult merken dat zich geleidelijk een bedwelmend frisse geur verspreidt.

Als je een stofzuiger hebt met een waterreservoir in plaats van een zak, kun je deze methode niet gebruiken. Je kunt er echter wel een paar druppels etherische olie van rozemarijn in doen om hetzelfde aromatische effect te bereiken.

Andere dingen die je moet weten over rozemarijn

Als je meer wilt weten over rozemarijn van zijn oneindige eigenschappen: