Alle artikelen

Vul de gesnipperde kool met rauw ei en je hebt dit meesterwerk: een recept voor luie fijnproevers

9views

Als je witte kool versnippert en er rauw ei overheen giet, kun je eindigen met… een pizza.

Ja, wees niet verbaasd. Koolmassa zou wel eens de basis kunnen zijn voor een populair Italiaans gerecht.

Dit recept zal zeker in de smaak vallen bij fijnproevers die niet veel tijd willen besteden aan de bereiding van het gerecht.

Een expert van de online editie van Belnovosti op het gebied van koken, een kok, een bakker uit de vierde klas, vertelde hoe je een snelle pizza maakt.

Het recept voor “kool” pizza

Versnipper de kool en doe de ontstane stukken in een diepe kom.

Giet kokend water over de versnipperde groente. Giet na een kwartier het vocht af en doe de zacht geworden koolmassa in een verwarmde koekenpan.

Overgiet de versnipperde groente na 5 minuten met vier rauwe eieren, die je van tevoren hebt “verwerkt” met een garde of vork.

Het eimengsel moet gezouten zijn. Je kunt ook een paar lepels melk of room aan deze vloeistof toevoegen.

De kool moet, overgoten met eieren, ongeveer vier minuten worden gebakken. Daarna moet de resulterende “pannenkoek” worden omgedraaid met een spatel.

De bodem moet worden ingesmeerd met ketchup. Vervolgens moet je de vulling smeren. Gebruik wat je maar lekker vindt. Bijvoorbeeld plakjes worst, plakjes tomaat en geraspte kaas.

Dek de pan af met een deksel. Na 6-8 minuten is de ongewone pizza klaar.

Het gerecht is heerlijk en toch eenvoudig en snel te bereiden. Je hoeft het deeg niet te kneden en te rijzen.

Vroeger werd fijnproevers verteld, .