Bruikbare tips

Voeg dit toe aan water: serviesgoed van het dressoir zal glinsteren als in een toprestaurant

11views

Veel mensen krijgen te maken met het probleem dat hun servies na verloop van tijd dof begint te worden en zijn gebruikelijke kleur begint te verliezen. In dit geval beginnen veel mensen meteen dure chemische producten te kopen. Maar heeft dat wel zin?

Een effectief afwasmiddel kan thuis worden gemaakt met geïmproviseerde materialen.

Wat je nodig hebt om een schoonmaakmiddel te maken

Je hoeft maar 3 ingrediënten te gebruiken:

1) zout;

2) soda;

3) water.

Deze ingrediënten zijn altijd beschikbaar, dus het zou geen probleem moeten zijn om de oplossing te maken.

Het is de moeite waard om de eigenschappen van elk ingrediënt in meer detail te bekijken om precies te begrijpen welk effect kan worden bereikt.

Zout

Zout staat al heel lang bekend om zijn reinigende eigenschappen. Al in de oudheid werd het gebruikt om vlekken en vuil van verschillende oppervlakken te verwijderen.

Vandaag de dag speelt zout een belangrijke rol bij het schoonmaken van de vaat en helpt het tandplak en vetafzettingen te verwijderen.

Soda

Soda heeft ook verbazingwekkende reinigende eigenschappen. Door zijn zachte textuur en alkalische aard kan het effectief hardnekkige vlekken bestrijden zonder het oppervlak van je vaat te beschadigen. De combinatie van zout en zuiveringszout zorgt voor een krachtige reiniger voor zelfs de meest hardnekkige vlekken.

Hoe bereid je een zuiveringszoutoplossing

Het maken van zuiveringszout is vrij eenvoudig, maar vereist een exacte verhouding van ingrediënten.

Om een mengsel te maken dat voldoende is voor het schoonmaken van de vaat, moet je één deel zout mengen met twee delen zuiveringszout. Deze oplossing kun je in een luchtdichte verpakking bewaren en meerdere keren gebruiken.

Correct gebruik

Het proces van afwassen met behulp van een zoutoplossing met soda is eenvoudig en effectief. Het is noodzakelijk om de vuile vaat nat te maken met warm water. Breng vervolgens een mengsel van zout en zuiveringszout aan op het oppervlak van de vaat voor een paar minuten.

Neem vervolgens een zachte doek en begin de vaat te reinigen van mogelijke verontreinigingen. Als het gewenste effect de eerste keer niet wordt bereikt, kan het schoonmaken nog een keer worden herhaald.

Wat is het voordeel van een dergelijke oplossing

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een zoutoplossing met zuiveringszout is niet alleen dat de vaat weer gaat glanzen, maar ook dat het veilig is. In tegenstelling tot chemische reinigingsmiddelen bevat dit mengsel geen agressieve stoffen die resten op de vaat kunnen achterlaten en een gevaar voor de gezondheid kunnen vormen.

Eerder vertelden we je hoe lang je je wasmachine “rust” moet geven .