Alle artikelen

Voeg dan pas de rijst toe aan het water en het zal kruimelig zijn

9views

Wat is er eenvoudiger dan rijst koken? Veel mensen gieten er water over, zetten het op het fornuis en wachten tot het kookt.

Deze aanpak is mogelijk, maar het is onwaarschijnlijk dat het een echt smakelijke en evenwichtige rijst oplevert.

Een expert van de online editie van BelNews De expert van de online editie van BelNovosti, een kok, een bakker uit de vierde klas, vertelt ons wat we in zo’n situatie moeten doen.

Daarom is het de moeite waard om uit te zoeken wanneer het beter is om rijst aan water toe te voegen en welke kookmethode gebruikt moet worden.

Wat je nodig hebt om te koken

Meteen moet worden opgemerkt dat deze bereidingswijze radicaal verschilt van wat veel mensen gewend zijn. Daarom is het allereerst noodzakelijk om voorbereidingen te treffen:

1) kwaliteitsrijst;

2) de benodigde hoeveelheid gezuiverd water;

3) 2 laurierblaadjes;

4) een kaneelstokje;

5) 2 eetlepels boter of olijfolie.

De laurier en kaneel kun je naar eigen inzicht toevoegen, deze ingrediënten zijn helemaal niet nodig, maar zullen de smaak van het gerecht op een goede manier beïnvloeden.

Hoe te koken

– Allereerst is het noodzakelijk om de gort kwalitatief te spoelen. Hier geldt een eenvoudige regel: het water na het spoelen moet schoon zijn;

– voeg zout en laurier toe aan het water;

– voeg de rijst toe als het begint te koken;

– je kunt kaneel direct na het toevoegen van de rijst toevoegen. Maar het is belangrijk om te onthouden dat het de smaak van het gerecht sterk kan beïnvloeden;

– tijdens het koken is het belangrijk om de warmte tot een minimum te beperken en de pap regelmatig om te roeren;

– helemaal aan het einde moet je het laurierblad en de kaneel verwijderen en in plaats daarvan olijfolie toevoegen.

Deze manier van koken is zeker het proberen waard. En hier is het de moeite waard om een belangrijke regel te onthouden: rijst wordt toegevoegd aan kokend water, niet aan koud, dit punt moet duidelijk in acht worden genomen.

Eerder vertelden we je over de bereiding van olivier.