Tuin

Verzorg je tuin: met deze producten hoef je niet veel uit te geven

7views

Hoe je je tuin kunt verzorgen en er het beste van kunt maken terwijl je weinig uitgeeft en verschillende goedkope hulpmiddelen gebruikt.

Een tuin aanleggen betekent niet per se dat je er grote sommen geld voor moet uitgeven. buitenruimte die een magisch hoekje en toevluchtsoord wordt uit de drukte van alledag.

Fundamenteel voor op te slaan is de keuze van plantenBij de keuze moet rekening worden gehouden met het klimaat en de blootstelling aan de zon waaraan de tuin wordt blootgesteld; de verkeerde planten kiezen, met het risico dat ze doodgaan, zou alleen maar leiden tot verspilling van energie en geld. Daarom moet de keuze van de flora worden begeleid door experts die het best kunnen aangeven welke planten het best zijn aangepast aan verschillende omgevingen en klimaten.

Dan is er nog de kwestie van meubilair waarmee je kunt genieten van de tuin die je hebt en die je ook kunt bewonderen. Het echte sleutelwoord voor een vleugje originaliteit maar ook om geld te besparen is recycling; objecten hergebruiken die anders verloren zouden gaan en een nieuw leven zouden krijgen – pallets kunnen bijvoorbeeld een comfortabele bank als salontafel worden – of kopen objecten van tweedehandsrommelmarkten zijn in dit opzicht de beste ‘winkel’ om te kopen.

Maar de tuin onderhouden betekent ook dat je gereedschap die het werk vergemakkelijken en maken het mogelijk om beter van de buitenruimte te genieten. Maar welke zijn echt onmisbaar? Lees verder om te zien welke we hebben geselecteerd

Technologische tuinproducten waar je niet zonder kunt

Een van de must-have technische items voor tuinonderhoud is deslanghaspel voor aan de muurMet een slang van 30 meter en een montagehulp heb je een flexibel en netjes irrigatiesysteem, of het nu voor kleine of grote tuinen is. De kosten beginnen bij 40 euro.

Ook onmisbaar is de trimmer, onmisbaar voor de verzorging van kleine tot middelgrote tuinen. De perfecte bondgenoot om je gazon af te werken zonder al te veel tijd te verliezen. Basisprijs 25 euro.

Onmisbare voorwerpen voor meer plezier in de tuin

Essentieel om in alle rust te kunnen genieten van de buitenruimte zonder bang te hoeven zijn om geplaagd te worden door insectenbeten is de aanschaf van de muggenlamp op zonne-energieeen milieuvriendelijke en effectieve manier om jezelf te beschermen tegen insecten. Zo’n lamp kan gemiddeld 50 vierkante meter bedekken. Ook hier betaal je naar voorkeur, de goedkoopste kosten rond de 15 euro.

Een ander handig hulpmiddel, niet voor het onderhoud maar voor het genot van de tuin, zijn de led lampenZowel wandspots als grondspots, lampen zijn onmisbaar om de tuin ’s avonds te beleven. De hoeveelheid hangt af van de grootte van de buitenruimte, maar het is niet nodig om veel uit te geven, spotjes zijn te vinden in gespecialiseerde winkels voor slechts 10 euro.