Tuin

Vergeet het niet in april: tips voor tuiniers

14views

Als je planten hebt die je absoluut niet mag vergeten te doen in april, allemaal tips van ervaren tuiniers.

Wie heeft planten of ze nu in de tuin staan, in de moestuin of in potten, ze moeten absoluut verzorgd worden, er zijn planten die meer zorg en aandacht nodig hebben dan andere die meer autonoom zijn. In ieder geval zijn er stappen die niet genegeerd kunnen worden, zoals de snoeien, l’irrigatie en verschillende voorzorgsmaatregelen met betrekking tot klimaat en blootstelling aan de zon. In feite heeft elke plant zijn eigen behoeften om gezond te blijven en zo lang mogelijk te leven zonder het risico te lopen te worden aangevallen door ongedierte of te lijden. Planten zijn echter levende wezens en zijn zeer gevoeligen daarom mogen ze niet worden verwaarloosd.

Vergeet niet om deze operatie in april uit te voeren

Snoeien is een van de bewerkingen De meest voorkomende handeling die ervoor zorgt dat de plant op zijn best kan groeien, of het nu in de tuin is of op het balkon, moet worden uitgevoerd zonder een aantal basisstappen te verwaarlozen. Als je dit niet doet, loop je het risico dat je de structuur van de plant verpest en dat hij zelfs afsterft. De volgende planten hebben het volgende nodig absoluut in april worden gebracht. De forsythiais een plant met gele bloemen die in verschillende tuinen voorkomt. De plant moet absoluut gesnoeid worden tussen april en mei. bloeiende.

Het snoeien van de plant op dit moment zorgt voor een regeneratienieuwe scheuten zullen klaar zijn voor de volgende bloei. Er zijn twee manieren om deze plant te snoeien, het kan worden gedaan door middel van terugsnoeien, dat wil zeggen door het terugsnoeien van de takken die ongeveer 10-15 cm van het entpunt hebben gebloeid en het verwijderen van de droge of ongezonde takken. scheuten. Een andere methode is snoeien uitdunnen in dit geval worden te dichte takken uitgedund en wordt de circulatie van lucht en licht verzekerd, wat resulteert in een betere bloei.

De meest voorkomende planten voor april

De blauwe regen moet twee keer per jaar gesnoeid worden, bij voorkeur in de maand van Januari droge en beschadigde takken moeten worden verwijderd zodra ook de bladeren zijn gevallen. In de maand April in plaats daarvan moet er verder worden gesnoeid, wat in dit geval de plant een betere vorm zal geven door de verschijning van nieuwe planten aan te moedigen. knoppen. Onder de planten die gesnoeid moeten worden in voorjaar er is ook de rozemarijnheeft deze maand net gebloeid en begint nu aan de vegetatieve groeifase. Door hem binnen te halen, stimuleer je de aanmaak van nieuwe scheuten en bladeren en wordt de plant weelderiger.

La sage is een andere aromatische plant die op dit moment gesnoeid kan worden, maar het is niet verplicht, het hoeft alleen gedaan te worden als het te veel wordt. omslachtig. Niet alleen planten, maar ook de bloemen moeten worden gesnoeid, de tulpen zijn erg kwetsbaar en moeten in het voorjaar gesnoeid worden. Om dit te doen, is het aan te raden om een scherp mes te gebruiken en ze terug te snoeien tot 2 of 3 cm, zodat de bloemen het water en de stoffen die ze nodig hebben beter opnemen.