Tuin

Suikerwater voor orchideeën: sommige mensen geloven het niet, maar toch werkt het echt en is het niet de enige remedie

13views

Water en suiker is een krachtige mix voor de verzorging van orchideeën: ontdek alle voordelen en andere oplossingen om deze prachtige planten, die tot de meest geliefde van allemaal behoren, op hun best te houden.

Tot de meest geliefde bloemen van allemaal behoren de orchideeënwaarvan de schoonheid zo velen fascineert. Met hun verfijnde uiterlijk geven ze elke ruimte een extra dimensie en daarom worden ze veel gebruikt in huis, ook al vragen ze veel aandacht. onderhoud en ze zijn niet altijd gemakkelijk te onderhouden.

Ook bekend als phalaenopsis e VlinderorchideeënDeze planten hebben het volgende nodig veel frisse lucht en lichtzelfs als het geen direct zonlicht is. Vocht is hun grote vijand. Maar hoe kun je ze verzorgen en voorkomen dat hun bladeren snel uitdrogen? Laten we enkele huismiddeltjes optimaal (vind hier de vreemdst gevormde orchideeën).

Orchideeën verzorgen: gebruik water en azijn, maar niet alleen. Krachtige mengsels

Als orchideeën prachtige bloemenZe vereisen echter veel onderhoud. Het is inderdaad gebruikelijk dat binnenkort droogwaardoor de bloemen vallen, terwijl de plant in leven blijft. Maar er zijn sommige trucs om orchideeënbloemen, die in de lente en herfst bloeien, te bewaren (hier zijn enkele fouten die je niet moet maken als je orchideeën verzorgt).

De eerste remedie is vooral het combineren van suiker en honingHoewel veel mensen niet geloven in de kracht van dit mengsel, doet het wonderen en is het ook nog eens heel gemakkelijk. Om het te maken, combineer je suiker, honing en gekookt water, de ingrediënten te mengen. Eenmaal gemengd is het nodig om wat citroensap week vervolgens een doek in het mengsel en veeg de bladeren af: het mengsel is een krachtige nectar voedingsstof voor de plant, waardoor de bladeren behouden blijven en langer meegaan.

Een ander huismiddeltje is de bananenschileen natuurlijk voedingsmiddel: door de binnenkant ervan over de bladeren te wrijven, neem je afscheid van vlekken en krijg je een nieuwe glans.

Orchideeën: andere remedies om de plant te verzorgen en te laten glanzen

Een andere mogelijkheid om orchideeën te verzorgen is de mix van water en melk om samen te mengen en op een doek aan te brengen en vervolgens op de bladeren te wrijven. Dankzij dit mengsel ontsmettenom verraderlijke schimmels weg te houden.

Tot slot kan men zijn toevlucht nemen tot de afval van infusies worden gecombineerd met kokend water en citroensap (dit ingrediënt wordt toegevoegd nadat het mengsel is afgekoeld). De plant wordt dan geweekt in het mengsel, dat het volgende kan geven kracht en groeikracht.