Alle artikelen

Recycling van papier en karton: Italië bereikt eindelijk een positief record

14views

Italië begint eindelijk resultaten te zien in de recycling en terugwinning van papieren en kartonnen verpakkingen: de gegevens.

Volgens de afspraken van de Europese Gemeenschap is het doel om 85% van het karton en papier te recyclentegen 2030. Natuurlijk is het recyclen van papier en karton gemakkelijker dan het recyclen van andere materialen, zoals plastic, dat niet biologisch afbreekbaar is, behalve in duizenden jaren, en ook microplastics vrijkomen, waardoor verwoestende schade ontstaat die niet kan worden ingedamd..

Hoe het ook zij, hoewel het papiermateriaal leverings- en terugwinningssysteem efficiënt is, nog steeds zo’n 700.000 ton karton per jaar aan recycling ontsnappen.. De cijfers voor 2023 zijn echter bemoedigend en bevestigen Italië als een een van de meest deugdzame landen in Europa op het gebied van papierrecycling.

Deugdzaam Italië, record papier- en kartoninzameling bereikt in 2023

Vorig jaar presteerde Italië erg goed, beter dan de meeste Europese landen in de terugwinning van papier en karton, met 90% recycling. Dit is een belangrijk cijfer, omdat het bevestigt dat zelfs ons land, als het zijn zinnen erop zet, erin slaagt zijn doelen te bereiken.

Het terugwinnen van 90% van de celluloseverpakkingen die op de markt worden gebracht, is een uitstekend resultaat en overtreft zelfs de doelstelling van de EU voor 2023, namelijk 85%. 90% van het karton terugwinnen betekent ongeveer 4,7 miljoen ton papier van stortplaatsen wordt gehaald. Dit resultaat overtreft alle verwachtingen, terwijl het gemiddelde Italiaanse resultaat met 86% nog steeds bevredigend is.

Bemoedigende resultaten voor papierrecycling

Natuurlijk varieert het cijfer van jaar tot jaar, maar het is er, het papierrecyclingsysteem in Italië werkt goeden maakt het mogelijk om 12 ton afval per minuut te recyclen. Gescheiden afvalinzameling in Italië heeft recordaantallen, met meer dan 3,6 miljoen ton ingezameld papier per jaar. De 700.000 ton die nog ontbreekt, moet echter ook worden teruggewonnen.

Vooral ontbreekt het in sommige gebieden in het zuiden nog aan van geschikte faciliteiten en organisatorische systemen in vergelijking met het nationale gemiddelde. “We moeten het hele land in balans brengen en ons richten op meer ontwikkeling en investeringen in het zuiden,” zei Alberto Marchi, voorzitter van Comieco.