Tuin

Primula: verzorging en teelt van de bloem als symbool van de lente

13views

Ontdek hoe je de sleutelbloem, de symbolische bloem van de lente, kunt verzorgen en kweken. Haar geur zal de lucht op je balkon bedwelmen.

Het is lente en de geur van bloemen bedwelmt de lucht om ons heen. Er is dus geen beter moment om jezelf te wijden aan tuiniereneen ontspannende activiteit waarbij je kunt genieten van wat frisse lucht, misschien wel in de felle zon op je terras. Zeker als je in deze voorjaarsperiode wilt tuinieren, kun je kiezen voor bloeiende planten.

Tot de mooiste bloeiende planten om deze dag te kweken behoren primula’shet symbool bij uitstek van de lente. Het is in feite een van de eerste bloemen die in dit seizoen bloeit, daarom wordt het bijna beschouwd als degene die de dans opent voor alle andere bloemen. Bovendien, de naam van de plant precies afgeleid van het Latijnse ‘primus’.wat precies de aanleg van de sleutelbloem aangeeft om als eerste van alle planten aan het einde van de winter te bloeien.

De sleutelbloem behoort tot de Primulaceae familie en is inheems op het noordelijk halfrond van onze planeet. Hij staat bekend om zijn felle kleuren die een vleugje kleur kunnen toevoegen aan elke hoek van de tuin. Van de vele soorten primula’s is de bekendste de Primula Vulgariseen wilde soort die gemakkelijk binnenshuis gekweekt kan worden. Ze groeit meestal in bossen en op zeer vochtige plaatsen, maar is een perfecte plant voor op het balkon en in de tuin.

Hoe je de sleutelbloem op de juiste manier kweekt

Als je ook op zoek bent naar een bloeiende plant om te kweken tijdens deze vroege lentedagen, dan is de sleutelbloem wat je zoekt. Deze plant is namelijk heel gemakkelijk te kweken, zelfs voor degenen die denken dat ze zwarte vingers hebben. Laten we eens kijken hoe je deze plant in detail kunt kweken.

Zeker de makkelijkste methode is om het in een pot te kweken. Ideaal is om te beginnen met het kiezen van een terracotta pot van 15 cm. De terracotta zorgt ervoor dat de grond binnenin niet overmatig heet wordt in de zomer, waardoor de plant niet doodgaat. Het is nog steeds nodig om een plek in de zon te kiezen tijdens de bloeiperiode, maar beschut hem op de heetste zomerdagen. De ideale temperatuur voor primula’s ligt rond de 12 graden. en is niet al te bestendig tegen extreme temperaturen, dus zowel te warm als te koud.

Wat betreft de bewatering je moet ervoor zorgen dat je regelmatig en overvloedig water geeft, zodat de grond altijd licht vochtig is. Het is echter altijd een goed idee om niet te veel water te geven anders kun je wortelrot krijgen. In wezen moet de grond van je primula dus vochtig zijn, maar nooit helemaal doorweekt.

Een van de essentiële stappen die je moet nemen als je besluit om voor een sleutelbloem te zorgen, is ook de bevruchting. Na de bloeiperiode moet de plant worden bemest met een biostimulant om de productie van nieuwe bloemen te stimuleren zodra de lente voorbij is. Vergeet daarnaast niet om gedroogde bloemen en bladeren van je sleutelbloem te verwijderen.