Alle artikelen

Plastic bloemen, een populair alternatief, maar hoe slecht zijn ze voor het milieu?

14views

Plastic planten en bloemen, een geliefd alternatief dat echter een kern van waarheid verbergt: plastic vervuiling.

Het is niet ongewoon om in gesloten omgevingenzoals dokterspraktijken of werkplekken, of zelfs privéwoningen, kan het gebruik van planten e bloemen door kunststoffen om het milieu te kleuren. Een keuze die een effect groen en positief in het milieu, maar zonder het idee van zorgen voor en cultiveren echte planten. Een praktische oplossing die tegemoet komt aan een gebrek aan zorg dat de moderne wereld op onze schouders heeft gelegd, maar is dit een verantwoorde keuze?

Plastic planten en bloemen: maar is het wel een goed idee?

Laten we beginnen met een meer ethische e moreelstilstaan bij het vreselijke gegevens rond de wereld van kunststoffen. Sinds de Tweede Wereldoorlog plastic producten hadden een grote versnellingdie op een ingrijpende manier de leven en de consumptie van iedereen. Een echte revolutie die het leven van ons allemaal radicaal veranderde, van de wereld geneeskunde, transport, veiligheid enzovoort.

La comfort van plastic is een feit dat getransformeerd ieders leven en veranderde radicaal de relatie met de consumptie. Ja, want, en we kunnen niet anders dan dit feit aan iedereen kenbaar maken, vandaag is de wegwerpplastics vormen de 40% van alle die elk worden geproduceerd jaar. Hier hebben we het idee van dewegwerpmassaproductie en wegwerpplastics die dienen als containers, als kortstondige consumptie, die uiteindelijk worden weggegooid.

De geschiedenis van plastic: de relatie tussen mens en consumptie

A verslag veranderen, waarin productie en consumptie snel en ogenblikkelijk plaatsvinden. Een wereld waarin we alles, onmiddellijkvoor gebruik ook tijdelijkklaar om te zijn gegooid e vervangen door. Van de tube tandpasta tot plastic planten. Hier kijken we naar een grote paradox morele paradox die dit fenomeen heeft gecreëerd: ongeacht de vermoeidheid en de geduld bij het cultiveren van een groene omgeving, kun je hetzelfde effect hebben, onmiddellijk, klaarmet verwerkte fossiele brandstoffen. A nepnatuur een omgeving creëren natuurlijkzonder de minste moeite, met een materiaal dat het doden van natuur.

De paradox is zichtbaar en past binnen een systeem dat, met de gegevens in de hand, zelfs een sterk hart op de proef stelt. Ze tellen, ongeveer, 8,3 miljard ton van plastic geproduceerd uit 1950s, een gewichtsequivalent van 1 miljard olifanten. Van dit alles werd de helft geproduceerd in de laatste 15 jaarmet een exponentiële toename van de productie van 2,3 miljoen ton in 1950 a 448 miljoen ton in 2015. Maar plastic kan toch gerecycled worden?

De beangstigende realiteit: gegevens over plasticverbruik en -vervuiling

Ja, in theorie, en niet alles. Van al het geproduceerde plastic is alleen de 9% van alles wat door de 1950s is correct gerecycled. De 12% was verbrand in verbrandingsovens en ten slotte de 79% is boven of in de stortplaatsen of in deomgeving. Elk jaar zijn er 8 miljoen ton van plastic afval belandt in de oceanen. Een enorme milieuschade waarbij deze producten worden gebruikt 1 dag en als laatste 1 eeuw. Veel van deze bevatten additieven die kunststoffen sterker, flexibeler en duurzamer maken.

Een situatie die de afwijzing lijkt te handhaven intact en onvergankelijk, maar dit is niet het geval. Het plastic vergaatzelfs als het een lange tijd nodig heeft om weer deel van de natuur te worden, en verval is continuhet ontketenen van een van de grote moderne milieudrama’s: microplastics. Zon en zee degraderen kunststof in kleine deeltjeskleinere en kleinere deeltjes die diffunderen in de zeeën. Zo worden ze onderdeel van een voedselkringloop die ziek deze dieren door het verwijderen van eetlust, blokkeren bepaalde delen van het apparaat spijsverteringsstelsel o door boren van organenmaar er zijn ook cellulaire schade en aandoeningen van de voortplantingssysteem.

Het drama van de 21e eeuw: microplastics

Een hoeveelheid die in de afgelopen decennia verspreid genoeg om in de voedselsysteem van de hele omgeving, zelfs tot dieren niet-mariene dieren. Ze zijn gevonden microplastics ook in de lever van veel levende wezens in de vastelanden komt aan bij compromis 700 soorten verschillende soorten. Ook wij zijn getroffen door deze klimaatcrisis die wij hebben gecreëerd. De microplastics worden aangetroffen in de vis die we eten, in het water en in veel ander voedsel.

Zo veel zelfs dat er microplastics zijn gevonden in de placenta door zwangere vrouwen. Onderzoek in de Nieuw-Mexico vond sporen van microplastics in elk van de 62 placenta’s menselijke placenta’s onder observatie. Er wordt nu onderzoek gedaan om uit te zoeken hoeveel er gevaarlijk is en of ze schade kunnen toebrengen aan de foetus en de moeder.

Van de zee naar ons lichaam: de reis van microplastics

Maar zo zijn plastic planten? Nu we ons bewust zijn van al deze apparatuur, kunnen we ons realiseren dat de drama de belangrijkste is de afwijzing plastic afval dat, vaker wel dan niet, verspreid is in de natuur. Beslissen om plastic bloemen of planten te kopen een systeem voeden dat doorgaat met het produceren van de tonnen kunststoffen eerder beschreven.

Beslissen om geen plastic planten te kopen is een verantwoorde keuzedie geen systeem voedt dat de planeet ziek maakt. Natuurlijke, echte planten, verse, kleurrijke bloemen. Dit zou een betere keuze kunnen zijn, hoewel duurder en, zeker, met behoefte aan verzorging e tijd. Maar je zult de verandering van je huis, van de kleuren van de seizoenen, van de parfums van bloemen en, bovenal, zul je oppassen voor je planten. De tijd is aangebroken om het wegwerpconcept op te geven ten gunste van de zorg.

Maak je geen zorgen, de groene duim is geen natuurlijke gave, het is gewoon training!

Bronnen:
National Geographic
WWF
GreenPeace