Alle artikelen

Mors dit en het onkruid zal voor je ogen verdwijnen

8views

Zelfs de mooiste terrasstenen of zorgvuldig aangelegde straatstenen zullen er niet goed uitzien als ze overwoekerd zijn door onkruid, dat helaas graag in alle kieren en spleten groeit.

Heb je geen tijd om het onkruid bij je voegen te wieden, maar wil je ook geen fortuin uitgeven aan chemicaliën? Probeer dan deze huismiddeltjes om snel en gemakkelijk van onkruid uit tegelvoegen af te komen.

Onkruid niet alleen op het gazon

Onkruid is het probleem van elke tuinier, maar het blijkt dat deze vervelende planten niet alleen op gazons en bloembedden voorkomen, maar ook op opritten, looppaden, terrassen en zelfs… balkons!

Mos, gras, Scabiosa, paardenstaart, paardenbloemen – het scala aan soorten dat niet alleen in de wei, maar ook op het terras of balkon wordt aangetroffen, is heel breed. Deze planten houden van vocht en schaduw, dus ze gedijen goed in krappe spleten en groeien graag in de spleten tussen tegels.

Er is echter een eenvoudige manier om de vloer weer in zijn oude glorie te herstellen en van die vervelende planten af te komen. Hoe begin je met het inrichten van een balkon of terras?

Hoe verwijder je vuil van de vloer?

De eerste stap is het verwijderen van de grotere vuildeeltjes. Gebruik een borstel met stugge haren om overgroeide vegetatie te verwijderen.

Let bij het borstelen vooral op de voegen en kieren in de goten, want daar groeit onkruid het meest. Breng na het verwijderen van groter afval een vloeistof aan op de vloer om probleemplanten te doden.

Huismiddeltje tegen onkruid

Van onkruid afkomen op balkons en terrassen, evenals op opritten, is gemakkelijker dan op gazons. Verspreid gewoon een product over het hele gebied, dat je gemakkelijk thuis kunt bereiden. Je hoeft geen producten te gebruiken die in de winkel verkrijgbaar zijn.

Los een pakje zuiveringszout op in 10 liter heet water en voeg dan kaliumzeep toe – een paar eetlepels is voldoende. Dit mengsel heeft sterke reinigende en schimmelwerende eigenschappen. Wrijf de oplossing in de tegels en laat het een paar minuten inwerken. Spoel het daarna af en veeg het schoon om van de plantenzaden af te komen.

Het is ook de moeite waard om azijn verdund in water te gebruiken om onkruid te bestrijden. Spuit het afgewerkte mengsel op de vloer en veeg het op met een borstel. Zo raak je voor eens en altijd verlost van ongewenste vegetatie.