Bruikbare tips

Met deze drie stappen kom je effectief van vetvlekken op kleding af: een bewezen geheim

11views

Vetvlekken op kleding veroorzaken veel problemen. Je krijgt de indruk dat het onmogelijk is om er met gewoon wassen vanaf te komen, maar in dit geval is niet alles zo vanzelfsprekend.

Daarom is het de moeite waard om een paar handelingen te onthouden die onmiddellijk gedaan moeten worden, als je echt van vetvlekken op kleding af wilt komen.

Reageer onmiddellijk

De eerste en belangrijkste stap is om onmiddellijk te handelen wanneer je een vetvlek ontdekt. Hoe eerder je begint met aanpakken, hoe groter de kans dat je de vlek met succes verwijdert.

Dit kun je doen door papieren handdoeken of een schone doek te gebruiken om voorzichtig overtollig vet van het oppervlak van de doek te vegen zonder de vlek nog dieper in te wrijven.

Gespecialiseerde producten gebruiken

Zodra het overtollige vet van je kleding is verwijderd, is het tijd om te beginnen met de dieptereiniging.

Er zijn veel gespecialiseerde wasmiddelen en bleekmiddelen die speciaal ontworpen zijn voor het verwijderen van vetvlekken.

Als deze niet beschikbaar zijn, kan zuiveringszout worden gebruikt, omdat het een deel van het vet kan absorberen en zal helpen om eventuele vlekken te verwijderen. Azijn kun je beter niet gebruiken in combinatie met zuiveringszout, omdat dit andere vlekken op de stof kan achterlaten.

Het aanbrengen van zuiveringszout is heel eenvoudig: het is nodig om het in droge vorm een paar minuten op de bevuilde plek aan te brengen.

Na het aanbrengen moet het zachtjes in de doek worden gewreven.

Welke wasstand te gebruiken

Het is altijd de moeite waard om rationeel te zijn bij het kiezen van een wasstand. Er zijn veel voorbeelden van hoge temperaturen en “harde” wasprogramma’s.

Het is belangrijk om te beseffen dat het bij het verwijderen van een vetvlek noodzakelijk is om de stof niet te beschadigen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de temperatuur te hoog in te stellen, waardoor de kleding onherstelbaar beschadigd raakt.

Daarom is het altijd een goed idee om rationeel te zijn en alleen schoonmaakmiddelen te gebruiken die geschikt zijn voor een bepaald type stof.

Eerder vertelden we je wat je aan water moet toevoegen zodat er geen .