Alle artikelen

Mensen boven de 40 zouden dit niet moeten eten als ze veroudering willen vertragen. Integendeel, eet dit

19views

Veroudering is een onvermijdelijk proces dat ons allemaal treft. Maar dat betekent niet dat we geen controle hebben over hoe snel we ouder worden. Er zijn verschillende voedingsmiddelen die het verouderingsproces kunnen helpen vertragen en die mensen boven de 40 regelmatig zouden moeten eten. Een dieet op basis van deze voedingsmiddelen kan de sleutel zijn tot het behouden van een jeugdig uiterlijk en een goed humeur.

Veertig is een leeftijd die een symbolische betekenis heeft in onze samenleving. Maar waarom veertig? Volgens wetenschappers begint op deze leeftijd de zogenaamde middelbare leeftijd. Eliott Jacques, een bekende Canadese psycholoog, heeft ook een fenomeen gedefinieerd dat bekend staat als de “midlifecrisis”, waarnaar vaak wordt verwezen als de “veertigerscrisis”. De leeftijd van veertig wordt in de popcultuur vaak afgeschilderd als het moment waarop we afscheid nemen van de jeugd. Dit is echter niet noodzakelijk waar.

Hoe kunnen we het verouderingsproces vertragen?

Vanuit biologisch oogpunt is veertig ook het moment waarop een nieuwe levensfase begint. Spierverlies begint, de stofwisseling vertraagt en hormonale veranderingen beginnen zich in het lichaam te manifesteren. Het risico op verschillende ziekten zoals atherosclerose en artrose neemt ook toe. De huid verliest haar natuurlijke vocht en stevigheid, wat we merken als we in de spiegel kijken. En dan rijst de vraag: is het mogelijk om deze processen op de een of andere manier te stoppen?

We kunnen het verouderingsproces niet helemaal stoppen, maar we kunnen het wel vertragen. De beste manier om dit te doen is door natuurlijke middelen te gebruiken en een dieet samen te stellen op basis van producten die de tekenen van veroudering helpen bestrijden.

Anti-verouderingsdieet. Wat moet je eten om er jong uit te blijven zien?

Mensen hebben het vaak over de noodzaak om snoep, vet vlees, boter en zelfs heel zoet fruit op te geven. Maar in plaats van ons te richten op wat we niet zouden moeten eten, laten we ons richten op wat we wel zouden moeten eten. Er zijn een paar voedingsmiddelen die we na ons 40e regelmatig moeten eten. Hier zijn er drie van:

  • Avocado’s. Deze vrucht bevat gezonde vetzuren, vitamine E en glutathion. Al deze ingrediënten helpen om de huid te regenereren en te beschermen, het verouderingsproces te vertragen en wondgenezing te versnellen, maar ook om huidverkleuringen te verminderen.
  • Lijnzaad. Er zijn veel redenen om lijnzaad te gaan consumeren, een daarvan is dat het helpt de tekenen van veroudering tegen te gaan. Het bevat eiwitten, vitaminen, antioxidanten en gezonde plantaardige vetten die goed zijn voor ons lichaam.
  • Veenbessen. Dit is een vrucht die het aangename met het gezonde combineert. Als ze aan thee worden toegevoegd, hebben veenbessen een positief effect op het verouderingsproces. Tijdens de menopauze helpt het beschermen tegen opvliegers en bevordert het ook de preventie van ziekten zoals Alzheimer en Parkinson.