Alle artikelen

Maskers voor de handen thuis: 10 tips die de doeltreffendheid van de procedure verhogen

15views

Handen kunnen gerust het visitekaartje van elke vrouw worden genoemd, dus de huid op deze plek heeft speciale aandacht nodig.

Vaak wordt thuis een handig middel voor de huidverzorging van de handen bereid. Hieronder vind je 10 tips waarmee deze procedure nog effectiever wordt.

1- De ingrediënten die je gebruikt om je zelfgemaakte masker te bereiden moeten op kamertemperatuur zijn. Meng ze in keramische of porseleinen schalen, vermijd plastic en aluminium.

2. Was je handen grondig met water en zeep voordat je het masker aanbrengt. Je kunt een lichte scrub maken.

3. Een goede optie is om je huid te stomen door je handen in heet water met kruiden zoals salie, kamille en calendula te dompelen.

4. Voeg een paar druppels essentiële olie toe aan het masker. Dit versterkt het cosmetische effect en geeft het masker een aangename geur.

5. Trek katoenen of polyethyleen handschoenen aan om het effect te versterken en kleding en meubels te beschermen tegen verontreiniging. Daarnaast kun je je handen in een handdoek wikkelen.

6. Was het masker af met vochtige doekjes of warm water, waarna je een voedende crème op je handen moet smeren en amandelolie op je nagelriemen en nagels.

7. Voer de handverzorgingsbehandelingen ’s avonds uit of voordat je naar bed gaat, zodat de huid kan rusten. Vermijd na het masker huishoudelijke klusjes, contact met water, afwassen en buiten lopen.

8. Om de huid van je handen gezond te houden, is het voldoende om het masker één keer per week aan te brengen. Als je huidproblemen hebt – droogheid, vettigheid, kloven, etc., gebruik het masker dan 2 tot 3 keer per week.

9. Onthoud dat zelfs zelfgemaakte cosmetica niet vanzelf werkt. Om de huid van je handen zacht, glad en fluweelzacht te houden, moet je deze regelmatig voeden en hydrateren met crèmes.

10. Voor een gezonde en mooie huid is het de moeite waard om goed te eten, voldoende te slapen, stress te vermijden en slechte gewoonten uit je leven te bannen.

Eerder vertelden we je al wat : amandelen of walnoten.