Alle artikelen

Maak het ’s avonds klaar en drink het ’s ochtends op. Het reinigt je darmen en je bent weer zo goed als nieuw.

12views

Constipatie is een probleem waar velen van ons last van hebben. Een eenvoudig drankje zal je helpen je ochtend te beginnen zonder pijn en een zwaar gevoel. Maak het een dag van tevoren klaar en zeg vaarwel tegen een onaangenaam probleem. Je darmen zullen weer als nieuw werken.

Constipatie is een ergernis waar iedereen last van kan hebben. Vooral ouderen, zwangere vrouwen, mensen met een zittende levensstijl en mensen met een vezeltekort hebben er last van. In plaats van je te schamen voor dit probleem, is het aan te raden er iets aan te doen zodat we er geen last meer van hebben. Huismiddeltjes werken hier goed, bijvoorbeeld een lekker en gezond drankje gemaakt van pruimen.

Huismiddeltje tegen constipatie

Steeds meer mensen klagen over het probleem van constipatie. Een zittende levensstijl, slechte voeding, te weinig vezels in de voeding of veel bewerkte voedingsmiddelen stellen de werking van onze darmen op de proef.

Gelukkig zijn er veel manieren om constipatie te bestrijden. Naast veranderingen in je dieet en levensstijl kun je ook huismiddeltjes proberen, zoals een pruimendrankje. Let er bij het kiezen van fruit in de winkel op dat het niet gesulfateerd is. Anders moet je ze van tevoren afspoelen.

Pruimen zijn rijk aan vezels, die helpen bij het reguleren van de stoelgang en ervoor zorgen dat de stoelgang makkelijker geleegd kan worden. Ze bevatten ook vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, calcium en B-vitaminen. Ze bevatten ook sorbitol, een natuurlijk laxeermiddel dat de darmfunctie verder stimuleert.

Maar daar houden de heilzame eigenschappen van de drank niet op. Pruimen bevatten ook antioxidanten, die het lichaam beschermen tegen schade door vrije radicalen. Het eenvoudige drankje is een recept voor gezonde darmen en tegelijkertijd een behoorlijke dosis voedingsstoffen.

Ingrediënten:

6-8 pruimen
250 ml warm water

Bereidingswijze:

  • Doe de pruimen ’s avonds in een glas en giet er warm water over.
  • Laat een nacht staan om zacht te worden.
  • Meng de pruimen ’s ochtends met water tot een gladde drank.
  • Drink de drank op een lege maag.
  • Dit drankje is niet alleen een manier om van constipatie af te komen, maar ook een bron van veel waardevolle voedingsstoffen. Het is de moeite waard om het te proberen om je spijsvertering en algehele welzijn te verbeteren.