Tuin

Los op in water en spuit op planten. Zelfgemaakte bladluisspray verdrijft het ongedierte uit je tuin

11views

Tuin, Huisdieren,


11.05.2024 Editorial Passie in je (Foto: shutterstock/FotoHelin). Het tuinseizoen is in volle gang en we zien al bladluizen op onze planten. Deze insecten kunnen een ravage aanrichten, dus…

11.05.2024 Editorial Passie in jezelf (Foto: shutterstock/FotoHelin).

Het tuinseizoen is in volle gang en we zien al bladluizen op onze planten. Deze insecten kunnen een ravage aanrichten, dus het is de moeite waard om meteen actie te ondernemen. Controleer echter eerst hoe goed thuis sproeien werkt voordat je producten uit de winkel koopt.

Huismiddeltje tegen bladluizen. Gebruik een product uit je keukenkastje.
Foto: shutterstock/FotoHelin

Planten in de tuin worden soms aangevallen door ongedierte dat het gewas volledig kan vernietigen. De meest voorkomende zijn de bladluizen, gehaat door tuiniers. De kleine insecten zien er onopvallend uit, maar als je ze in je ruimte opmerkt, moet je onmiddellijk in actie komen. Als je niet snel reageert, kan er onherstelbare schade ontstaan. Dus hoe kom je van bladluizen af in je tuin? Hier zijn huismiddeltjes die wonderen kunnen verrichten.

Ongedierte komt vaak voor in tuinen, dus het kopen van meer chemicaliën kan aanzienlijk snijden in je huishoudbudget. Dus probeer het deze keer thuis zelf te maken, voordat je naar de winkel gaat om een kant-en-klaar product te kopen. Het blijkt dat zelfs bladluizen bestreden kunnen worden met een goedkope en milieuvriendelijke spray.

Het enige wat je hoeft te doen is los een theelepel zuiveringszout op in twee liter warm water en giet het geheel in een spuitfles. Als het mengsel is afgekoeld, kun je het op planten met insecten spuiten. Voeg een beetje afwasmiddel of kaliumzeep toe om de spray nog effectiever te maken.

Werkte deze truc niet voor jou of heb je het hoofdingrediënt, zuiveringszout, niet in huis? Geen zorgen, we hebben andere suggesties.

Als je bladluizen uit je tuin wilt verwijderen, kun je ook een uienaftreksel maken. Snijd 75 gram groenten in kleinere stukjes, bedek met 10 liter water en kook op middelhoog vuur gedurende 30 minuten. Zet de pan vervolgens op een koele plaats om de bouillon te laten afkoelen. Als de vloeistof is afgekoeld, zeef je het door een zeef en is het klaar. Nu kun je het in de tuin sproeien.

Er zijn mensen voor wie de geur van uien een echte nachtmerrie is. Als je tot deze groep behoort, vervangen door knoflook. Een knoflookpreparaat tegen bladluizen, dat snel en gemakkelijk te bereiden is, zal net zo goed dienen.

Plet 250 gram knoflook op een plank, doe het in een steelpan en bedek het met 10 liter water. Laat de bereide oplossing 24 uur staan, en na deze tijd, als je wilt sproeien, verdun het afkooksel met water in een verhouding van 1:1 en breng het aan op de planten.

Redactie Passie in jezelf.

Ze strooien deze korrels om van slakken af te komen. Ze weten niet wat de risico’s zijn. Er is geen tegengif voor dit gif

Een eenvoudige truc en de muggen blijven uit je buurt. Je kunt thuis ook olie maken tegen vraatzuchtige insecten