Bruikbare tips

Lente van Genezing 2024. Wat is goed om te doen op deze dag, de gewoonte zegt geluk te brengen

7views

De Lente van Genezing is een uiterst belangrijke feestdag voor orthodoxe christenen. Het wordt elk jaar door de Orthodoxe Kerk gevierd op de eerste vrijdag na Pasen. Onder de mensen zijn er veel tradities en gebruiken met betrekking tot deze dag. Ontdek in de regels hieronder wat goed is om te doen op het feest van de Aankondiging 2024. Zo heb je het hele jaar door geluk met de drijver!

Lente van genezing. Wanneer het valt in 2024

De Lente van Genezing 2024 is een uiterst belangrijke feestdag voor orthodoxe christenen. Het is gewijd aan Onze Lieve Vrouw en heeft geen vaste datum. Op de kalender staat hij echter op de vrijdag van de Goede Week.

Dit jaar valt het feest op 10 mei, maar hoe is het ontstaan? Nou, het lijkt zijn oorsprong te hebben in een legende. Er zou een wonder hebben plaatsgevonden bij een bron in de buurt van Constantinopel.

Wat is de legende achter het feest

Er wordt geloofd dat een blinde man zijn gezicht waste met water uit een bron en zijn gezichtsvermogen terugkreeg. Hij werd naar deze bron gebracht door de toekomstige keizer van Byzantium, Leo I, die om water vroeg.

Er wordt gezegd dat de Moeder Gods hem aanspoorde om de blinde man naar de bron te leiden die hem genas. Nadat Leo I keizer was geworden, bouwde hij een kerk in de muur op deze plek. Deze heilige plaats, gelegen in de oude wijk Vlaherne, is vandaag de dag nog steeds te zien in Istanbul, merkt ChristianOrthodox.co.uk op.

Lees ook De ongewone plek waar Monica Bîrlădeanu en Valeriu Gheorghiță Pasen doorbrachten. De foto’s zijn uitgelekt op het internet!

Lente van genezing 2024. Tradities en gebruiken

Elk jaar is dit feest een gelegenheid voor gelovigen om bepaalde tradities en gebruiken in acht te nemen. Hier zijn de belangrijkste:

  • De eed. In sommige delen van het land moeten jongeren trouw zweren en voorwerpen met sentimentele waarde ruilen. Bijvoorbeeld een ketting, een pot van klei of een kaars.
  • De broederschap. Het is eigenlijk een verbond tussen meisjes of tussen jongens, maar volwassen mensen kunnen dit verbond ook nakomen. Volgens de traditie moeten de twee mensen die elkaar hebben ‘verbonden’ elkaar helpen tot de dood.
  • Cheesecake. Een andere traditie betreft de kaastaart. Er wordt gezegd dat wie deze op de eerste vrijdag na Pasen eet, het hele jaar geluk zal hebben en gespaard zal blijven van problemen.
  • Waterfles. Flessen water of water in speciale verpakkingen worden ook aangeboden aan de bron van de Heilige Geest. Zo worden degenen die geven en degenen die ontvangen volgens de traditie beschermd tegen ziekten.

Lees ook Bereidingen met gekookte eieren die over zijn van Pasen. Hoe je ze kunt gebruiken als je er genoeg van hebt om ze gewoon te eten. Heerlijke recepten die je zullen overtuigen!