Alle artikelen

Is het waar of gist nuttig is: een gastro-enteroloog vertelde ons wie er niet aan verslaafd moet zijn

6views

Gist zit in veel voedingsmiddelen – gebakken producten of dranken. Maar heeft de consumptie van gist enig nut voor het lichaam?

Veel mensen hebben geen idee wat voor product gist is en wie er voorzichtig mee moet zijn.

Gastro-enteroloog Ekaterina Kashukh vertelde Vesti Podmoskovya in een interview over hoe de consumptie van gist de gezondheid beïnvloedt.

Voordelen van gist

Twee theelepels gist bevatten vitamine B2, B6 en B12.

En 3 gram eiwit, aminozuren, evenals natrium, ijzer en zink, calcium, selenium en mangaan.

Gist normaliseert de darmfunctie, versterkt de immuniteit, normaliseert de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

De nuttige eigenschappen van het product blijven echter alleen behouden bij een temperatuur van maximaal 30 graden Celsius.

Contra-indicaties

Gist kan allergieën veroorzaken (gemanifesteerd door brandende tong, roodheid van slijmvliezen, misselijkheid en diarree, huiduitslag en buikpijn).

Eerder vertelden we je waarom voor het cardiovasculaire systeem.