Bruikbare tips

Ik rooster het in de oven en maal het fijn in een blender. De hortensia herleeft al na één dosis

14views

Wanneer gebruik je meststoffen voor hortensia’s?

Hortensia’s bemesten is geen ingewikkelde procedure, maar zonder een paar basisregels in acht te nemen, kunnen we een goed verzorgde plant schade toebrengen. Het is raadzaam om na de winter te beginnen met de juiste preparaten, en bij voorkeur eind maart en begin april. Vanaf deze maanden is het nodig om de plant gedurende het hele groeiseizoen regelmatig te voeden. Ervaren tuiniers wijzen erop dat de tijd van intensieve groei in de lente en zomer valt. hortensia.

Er wordt geadviseerd om in deze periode 1-2 keer per maand meststoffen toe te dienen. Hortensia heeft stikstofrijke preparaten nodig voor een goede groei. Het is dit element dat de plant stimuleert om te groeien. Vergeet echter niet om uiterlijk in augustus te stoppen met het toedienen ervan. Vanaf dan heeft de plant genoeg tijd om zich voor te bereiden op de winter. Gespecialiseerde plantenverzorgers benadrukken dat het niet nodig is om dure preparaten uit de winkel te gebruiken. Zelfgemaakte voedingsstoffen werken net zo goed. Welke ingrediënten zijn het waard om in te slaan?

Bananenmeststof voor hortensia’s

In de volle lente vergeten we de lange en koude winter helemaal. Dit is het ideale moment om een voedende hortensiameststof toe te dienen. Winkels en tuincentra bieden een ruime keuze aan tal van producten, waaronder mest, compost, biohumus of organisch voer. Als je niet zeker weet wat het beste werkt voor hortensia’s, vraag dan advies aan ervaren tuiniers.

Hoe gebruik je bananen bij de verzorging van hortensia’s?123RF/PICSEL

Ze hebben geleerd van jarenlange praktijkervaring en adviseren Bananenschillen onder hortensia’s te begraven. Dit triviale patent voorziet de plant van waardevolle voedingsstoffen zodat hij constant in zijn behoeften kan voorzien. Een alternatieve methode is het drogen van overgebleven bananen in de oven, ze fijnmalen in een blender en ze dan royaal rond de plant strooien.

Bananenslurry om hortensia’s water te geven

We zullen bananenschillen gebruiken om hortensia’s te verbeteren op nog een andere interessante manier. We zullen de resten van het fruit gebruiken om een voedzame mest te bereiden. Hoe maken we zo’n preparaat? We beginnen met het verzamelen van enkele of tientallen schillen, die we vervolgens in kleine stukjes snijden en in een vat doen. We gieten gefilterd water over het hoofdingrediënt en zetten het veertien dagen opzij. Vergeet niet om het mengsel om de 2-3 dagen te roeren. Na deze periode verdun je de meststof met water in een verhouding van 1:10 en geef je de hortensia’s die in de tuin zijn geplant water.

Havermout plantenconditioner

Een andere thuisbereiding die niet alleen hortensia’s voorziet van de voedingsstoffen die ze nodig hebben, maar ook de kwaliteit van de grond verbetert, is haverwater. Om het te bereiden hebben we maar drie ingrediënten nodig. Het enige wat je hoeft te doen is een eetlepel biohumus, een eetlepel havermout en een liter regenwater of gefilterd water samen te voegen in een grote kom of bak.

Zodra de ingrediënten goed gemengd zijn, bedekken we het met een doek en laten het een nacht staan. Het is belangrijk dat het uiteindelijke brouwsel niet verder wordt verdund met water. Giet het haverwater gewoon in een gieter en geef water. Dit is genoeg mest voor één middelgrote hortensiastruik. Als je de beste resultaten wilt en wilt genieten van een weelderige en bloeiende plant, vergeet dan niet om de voeding ongeveer elke 10 dagen toe te dienen.

Planten voor een schaduwrijk balkon. Welke soort moet ik kiezen?Interia.tv

Heb je suggesties, opmerkingen of zie je een fout op de pagina?