Tuin

Ik heb thuis een aloë vera plant en verzorg die als volgt

14views

Aloë vera zaailingen verzorgen: alle informatie en tips voor het welzijn van deze plant.

Aloë Vera planten worden al eeuwenlang gebruikt voor hun geneeskrachtige eigenschappen. Aloë Vera komt oorspronkelijk uit Afrika en is endemisch op Madagaskar en het Arabisch schiereiland. De plant groeit in een heet en droog klimaat. Deze plant is echter ook aangepast aan het leven in plat als hij goed wordt verzorgd. Onder optimale omstandigheden kan Aloë een perfecte kamerplant zijn met een gemiddelde levensduur van twaalf jaar. Hier zijn enkele advies om ervoor te zorgen.

Aloë Vera verzorgen: tips om deze plant in een flat te houden

In huizen en flats, vooral in steden, kunnen bacteriën, virussen en vervuilende stoffen de omgeving binnendringen. Om schonere lucht te maken en giftige stoffen en verontreinigende stoffen te elimineren is het daarom mogelijk om naar planten te grijpen. Planten, bloemen en vegetatie spelen een essentiële rol in het leven van elke diersoort. Naast het feit dat ze een bron van zuurstof onvervangbaar, planten helpen luchtvervuiling en geluidsoverlast te verminderen, zorgen voor voeding voor vele levende wezens, voorkomen bodemerosie en beschermen tegen zon en hitte. Planten en bloemen helpen ook het psychofysische welzijn te verbeteren. en kunnen geneeskrachtige eigenschappen hebben. Dit is precies het geval met aloë vera.

Aloë vera wordt gekenmerkt door dikke, vlezige bladeren, die een verzachtende gel bevatten die gebruikt kan worden door zowel de bladschil als de latexlaag te verwijderen. Als je kiest voor Aloë Vera als kamerplant, moet je onthouden dat deze plant een intens, indirect licht. Aloë Vera moet in de buurt van ramen op het zuiden of westen worden geplaatst om ervoor te zorgen dat het de juiste hoeveelheid licht krijgt zonder direct door de zonnestralen te worden geraakt.

Aloë Vera is inheems in warme landen, geeft de voorkeur aan drainerende, leemachtige en zanderige grond. Aloë Vera moet diep worden bewaterd, maar slechts sporadisch, waarbij de grond tussen het bewateren door moet opdrogen om waterstagnatie te voorkomen. Aloë Vera planten geven de voorkeur aan een warme omgeving met een vrij laag vochtgehalte, hoewel ze zich ook kunnen aanpassen aan vochtige omgevingen.

In de lentemaanden moet de plant een vloeibare meststof krijgen om de noodzakelijke voedingsstoffen. De meest voorkomende plagen die Aloë Vera hinderen zijn de wolluizenZe nestelen zich aan de onderkant van plantenbladeren en voeden zich met het sap en het plantenweefsel. Met gedenatureerde alcohol of pesticide op de bladeren verwijder je de insecten.