Bruikbare tips

Ik breng het advies van de tuinman in praktijk. Ik ben blij met de uitslag van de aardbeien in de tuin

7views

Hoe vaak geef jij je aardbeien water?

Ideaal Een zonnige standplaats en een doorlaatbaar substraat met een licht zure reactie zijn niet altijd genoeg voor aardbeien om een overvloedige oogst te produceren. Zodra je ze hebt voorzien van de basisvoorwaarden voor groei, begint het echte werk, namelijk manden vol zoet en mollig fruit oogsten. Regelmatig water geven draagt in grote mate bij aan succes. Een eenvoudige gieter, een fles of zelfs een emmer volstaat.

Irrigatiesystemen zijn ook geweldig om water direct in de grond te krijgen in plaats van op de bladeren. Voor wie net begint aardbeien kwekenmoeten ze weten dat hun dorst toeneemt aan het begin van de bloei. De hoge waterbehoefte gaat door tot het fruit geoogst wordt en begint pas in augustus te dalen. Laten we ze in de lente en zomer zelfs dagelijks water geven. Vergeet niet dat zelfs een kortdurende droogte een negatieve invloed heeft op de grootte en kwaliteit van toekomstige oogsten.

Aardbeien mulchen

Waarom is het gebruik van mulch zo belangrijk in de aardbeienteelt? Het implementeren van de juiste bescherming beschermt de grond tegen water dat te snel verdampt bij warm weer. De taken van mulch houden hier niet op. Het verspreiden van een stevige laag rond de aardbeien beschermt het fruit tegen contact met de grond, waardoor ze minder snel gaan rotten in regenachtige klimaten.

Een laatste voordeel van het gebruik van mulch is het stoppen van de groei van onkruid, dat het veel moeilijker vindt om door de extra laag op de grond heen te breken. Ervaren tuiniers wijzen erop dat de ruimte tussen aardbeien mulchen tot een dikte van ongeveer 5-10 cm. Welke organische materialen werken het best? Experts wijzen er vooral op:

  • graanstro,

  • koolzaadstro,

  • hooi,

  • zaagsel,

  • schors,

  • houtsnippers.

Aardbeien beschermen tegen vorst

Een perfect zonnige standplaats en een doorlaatbaar, licht zuur substraat zijn niet altijd voldoende voor aardbeien om een overvloedige oogst te produceren.123RF/PICSEL

Het lijkt erop dat we in de volle lente niet langer worden bedreigd door plotselinge vorst. Niets blijkt minder waar. Plotselinge temperatuurschommelingen zijn extreem gevaarlijk voor de tere aardbeibloemen. Uit dit deel van de plant moeten na bestuiving zoete vruchten komen. Een lage temperatuurindex kan ervoor zorgen dat het hart van de bloem zwart wordt, wat betekent dat de oogst van dit jaar dood is.

Als we besluiten om aardbeien te kweken in de tuin, op het balkon of op het terras, moeten we regelmatig de weersvoorspellingen bekijken. Als we horen dat er plotselinge koude of vorst wordt voorspeld, moeten we voor de nacht van de aardbeienoogst de weersvoorspellingen controleren. bedek je aardbeien dan met wit vliesdoek. Vergeet niet om het er overdag af te halen. Zo krijgen insecten de kans om de bloemen te bestuiven.

Regelmatig wieden van de aardbeienteelt

Een veelvoorkomend gezicht tijdens de teelt van aardbeien is het verschijnen van steeds meer floëem. Zo’n aanblik hoeft niet alarmerend te zijn. Het zijn niets meer dan nieuwe planten. Het is echter niet de moeite waard om ze in de pot of grond te laten zitten, omdat ze de moederplant verzwakken. In plaats van zijn energie te besteden aan het produceren van fruit, geeft hij die energie gewoon door aan de braak. Een belangrijke taak, die ook niet over het hoofd mag worden gezien, is de regelmatige verwijderen van ongewenst onkruiddie water en voedingsstoffen onttrekken aan aardbeien.

Evenementen’: Rood, zoet en niet aangetast door inflatie. Het aardbeienseizoen is begonnen in PolenPolsat Nieuws

Heb je suggesties, opmerkingen of zie je een fout op de website?