Alle artikelen

Iedereen zou deze techniek moeten kennen om een moestuin in potten te kweken

8views

Moestuinieren is een passie voor velen, maar helaas heeft niet iedereen een tuin om zijn planten buiten te laten groeien, dus hier komt de moestuin in potten.

Huis-tuin-glas – Imilanesi.nanopress.it

De techniek bestaat uit het direct planten in potten, die we vervolgens in een omgeving plaatsen die niet buiten het huis hoeft te zijn, zolang het maar goed verlicht wordt door zonlicht. Laten we eens kijken naar een zeer eenvoudige techniek voor een bloeiende moestuin.

Moestuin thuis

Laten we het vandaag hebben over een zeer gemakkelijke en goedkope manier om te kweken in een beschermde omgeving onze moestuingemaakt van voedzame en verse groenten op dezelfde manier als de traditionele scharrelmethode.

Het vereist de juiste zorg, maar de inspanning is minder, plus het is een hobby die iedereen kan hebben, zelfs als je in een stadsflat woont of geen buitenruimte hebt.

Plant
Trucs voor de huis-tuin – Imilanesi.nanopress.it

Thuis groenten kweken stelt ons in staat gezond te eten, geen voedselkilometers te maken en vooral chemisch behandelde groenten te vermijden. En dan hebben we het er nog niet eens over dat het heel leuk en lonend is om te zien hoe datgene wat we met liefde hebben gekweekt tot leven komt.

Laten we daarom eens kijken naar een interessante en eenvoudige methode voor het beste uit onze huis-tuin te halen.

De onfeilbare truc voor een goede thuismoestuin

Alles wat we nodig hebben is een plastic bekervan de bekers die normaal gesproken in supermarkten worden gekocht. De we boren in het midden van de bodem en dan lateraal (zowel aan de onderkant als langs de rand, om te begrijpen wat we in onze handen houden terwijl we drinken).

Op dit punt plaatsen we het in het midden van de pot en begraven het tot ongeveer de helft van de hoogte.. We verdichten de grond eromheen goed met onze handen en stoppen nu rozemarijn (maar andere kruidenplanten zijn ook prima) in de grond rond het glas. Vervolgens doen we water in het glas totdat het vol is.

We nemen de knoflook, die we als mest gaan gebruiken. We snijden een teentje in kleine stukjes en doen ze in het glas, waarbij we meer water toevoegen naarmate het vorige door de grond is opgenomen.

Voeg nu wat schillen van banaanbelangrijk bron van stikstof en kalium voor onze planten. We hakken ze fijn en doen ze in het glas, dan geven we het mengsel weer water, dat wordt geactiveerd door belangrijke elementen in het substraat vrij te geven die onze rozemarijn.

Er moet echter worden opgemerkt dat deze techniek kan worden gebruikt met elke smaakmaker en tal van voordelen met zich meebrengt, want naast de aarde te verrijken met heilzame stoffenkan zij worden onderhouden vochtig net genoeg, zonder het te veel te laten weken.

Het filter dat wordt gecreëerd door het geperforeerde glas is in feite de hoeveelheid elementen vrij die nodig zijn om de planten te ondersteunen en dit is proportioneel en nooit overmatig of gebrekkig, omdat ze, nadat ze alles in het glas hebben gedaan, zullen nemen wat ze nodig hebben in de juiste hoeveelheid.

Kortom een automatisch proces dat zorgt voor de juiste hoeveelheid voedingsstoffen en de kwaliteit van onze planten waarborgt.