Kinderen en familie

Hoe word je weer normaal na een giftige relatie? 5 manieren om te beseffen dat het leven doorgaat

10views

Er wordt gezegd dat misbruikers, narcisten en andere giftige mensen op het eerste gezicht vriendelijk en behulpzaam lijken.

Maar hun vergiftigde darmen onthullen zichzelf nadat het slachtoffer zich realiseert dat hun inspanningen en tijd verspild zijn.

Het ergste van alles is dat mensen na zo’n relatie soms teruggetrokken raken en geen nieuwe relatie willen opbouwen. De volgende 5 tips kunnen helpen om de impasse te doorbreken.

Maak eerst de balans op van wat er is gebeurd

De sleutel is om te begrijpen hoe en waar de fout is gemaakt. Trek conclusies zodat je niet opnieuw het slachtoffer wordt van een giftige partner.

Ten tweede, jaag illusies weg

Probeer niet de schuld op je te nemen nadat je het hebt uitgemaakt met een narcist of misbruiker. Zelfs als het begint te lijken alsof jij het probleem bent en niet je ex-partner, maak dan geen excuses voor hem of haar of probeer het gebroken kopje niet weer aan elkaar te lijmen.

Ten derde, geef niet toe aan je emoties

Het is niet gemakkelijk voor iemand die net een relatie heeft beëindigd, ook al is het niet de gezondste, om optimistisch te blijven. Maar je moet inzetten op zelfvertrouwen.

Ten vierde, benchmarks

Verzamel alle negatieve eigenschappen van je ex-partner, markeer de grenzen die hij of zij heeft geschonden. Dit zal nuttig zijn bij het creëren van een nieuwe relatie.

Ten vijfde, breng het naar het volgende niveau

Accepteer moedig een fout uit het verleden als een nuttige ervaring om naar het volgende niveau te gaan en richt je op een veelbelovende relatie.

Eerder vertelden we je al dat elk koppel doormaakt.