Tuin

Hoe verhoog je de opbrengst van kamperfoelie: ervaren tuiniers onthullen 3 geheimen

8views

Kamperfoelie verwijst naar bessen die erg interessant en lekker zijn, maar niet iedereen kweekt ze op het perceel.

Soms is dit te wijten aan het feit dat niet elke datsja-kweker weet hoe hij de cultuur van de nodige zorg moet voorzien.

Daarom suggereert de expert van de BelNovosti online editie, landschapsontwerper en landbouwkundige wetenschapper om drie hoofdregels te onthouden die de opbrengst van kamperfoelie kunnen verhogen.

Waar ze uit bestaan

De plant verdraagt warm weer niet goed

Niet iedereen weet dat kamperfoelie zich prettig voelt bij koel weer, maar warm weer heeft er een deprimerend effect op. Daarom moet je proberen een plek te kiezen om te planten, zodat de struik niet wordt blootgesteld aan de brandende zon.

Metgezellen

Sommige bessenstruiken kunnen het goed alleen doen. Maar deze regel geldt niet voor kamperfoelie: die houdt van gezelschap.

Probeer daarom drie tot vijf verschillende soorten van deze plant te combineren in één aanplant. In dit geval zal de oogst zeer gedenkwaardig zijn.

Afstand

Ondanks het feit dat kamperfoelie zich beter ontwikkelt in gezelschap, betekent dit niet dat aanplant verdicht moet worden. Integendeel, een volwassen struik heeft voldoende krachtige wortels.

Maak daarom een inkeping van anderhalve meter.

Eerder vertelden we je over .