Bruikbare tips

Hoe maak je een zelfgemaakte deodorant zonder aluminium die echt werkt?

9views

Deze chemicaliën zijn in verband gebracht met ziekten zoals borstkanker of . Bovendien is de oksel een zeer gevoelig gebied. Het aanbrengen van giftige stoffen kan de lymfeklieren en omliggende .

Een van de beste manieren om de oksels en de rest van het lichaam vrij te houden van gifstoffenis om je eigen zelfgemaakte deodorant. Zelfs als dit het zweten niet stopt, zal het in ieder geval helpen om onaangename geurtjes te verminderen.

Toonaangevend in dit opzicht is kokosolie. Het heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen die geurveroorzakende bacteriën helpen bestrijden. De romige textuur maakt het de perfecte basis voor een zelfgemaakte deodorant. Kokosolie is ook ongelooflijk hydraterend. Als effectieve deodorant kan het ook alleen worden gebruikt.

Een ander belangrijk ingrediënt in natuurlijke deodorant is zuiveringszoutwat geweldig is in het absorberen van nare geurtjes. Het helpt onze pH te neutraliseren en werkt als een schimmeldodend middel om infecties te voorkomen. Het is ook geweldig in een natuurlijke deodorant Sheaboterdie ongelooflijke hydraterende eigenschappen heeft die de huid helpen beschermen tegen uitdrogen. Het helpt ook tegen de kleine bultjes die zich onder de armen vormen na het scheren.

Bijenwas helpt de deodorant in gesmolten toestand te houden en geeft hem een stevigere vorm. Maïszetmeel heeft het vermogen om vocht te absorberen, waardoor het ook een uitstekend ingrediënt is voor deodorants voor thuisgebruik. Etherische oliën hebben uitstekende helende eigenschappen. Tea tree olie heeft bijvoorbeeld antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen die geurveroorzakende bacteriën op afstand houden. Lavendel daarentegen heeft kalmerende eigenschappen die je een gevoel van ontspanning en welzijn geven.

Hoe maak je zelfgemaakte deodorant zonder aluminium en chemicaliën:

  • 1/3 kopje kokosolie
  • 3 eetlepels geraspte bijenwas
  • 2 eetlepels sheaboter
  • 1/3 kopje maïzena
  • 1 eetlepel zuiveringszout
  • 10-15 druppels essentiële olie naar keuze
  • deodorant houders

Het proces om zelfgemaakte deodorant te maken:

1.
Maak een waterbad klaar. Doe 3 eetlepels geraspte bijenwas en 2 eetlepels sheaboter in een glazen kom in het waterbad. Smelt langzaam. Voeg 1/3 kopje kokosolie toe. Laat alles volledig smelten.

2.
Haal van het vuur en voeg een eetlepel soda en 1/3 kopje maïzena toe. Meng grondig tot het mengsel helemaal glad is. Voeg 10 tot 15 druppels van je favoriete essentiële olie of een mengsel daarvan toe.

3.
Giet het mengsel in de deodorantcontainers. Laat een paar uur afkoelen. Dan is de deodorant klaar voor gebruik. Gebruik de deodorant elke ochtend. Breng het direct aan op de oksels. Laat het 3 tot 4 minuten drogen voordat je je aankleedt om vlekken of resten op je kleding te voorkomen.

Auteur: div

Hoe maak je een zelfgemaakte aluminiumvrije deodorant die echt werkt? Natuurlijke zelfgemaakte deodorant zonder aluminium, parabenen en andere giftige stoffen helpt je net zo goed als commerciële deodorant.