Tuin

Hoe kweek je tomaten in potten? Gebruik de 20 cm regel. Ze zullen groot en mooi rood zijn

10views

Home, Tuin,


13.05.2024 Editorial Passie in jezelf (Foto: shutterstock/ChiccoDodiFC). Hoe tomaten in potten kweken? Deze groente is niet moeilijk te kweken en kan zelfs door een beginnende tuinier onder de knie worden gekregen. Een beetje werk en je hebt…

13.05.2024 Editorial Passie in jezelf (Foto: shutterstock/ChiccoDodiFC).

Hoe tomaten in potten kweken? Deze groente is niet moeilijk te kweken en kan zelfs door een beginnende tuinier onder de knie worden gekregen. Met een beetje werk kun je genieten van een heerlijke en overvloedige oogst.

Hoe tomaten in potten kweken?
Foto: shutterstock/ChiccoDodiFC

Tomaten zijn een van de meest geteelde groenten in huis-tuinen. Ze zijn een toevoeging aan sandwiches, maar ook aan allerlei salades en sauzen. Maar niet iedereen weet dat, hoe je tomaten in potten plant zodat ze groot en rood worden.

Als je in een flatgebouw woont en ervan droomt om je eigen gewassen te kweken, kun je ook met succes groenten kweken op je balkon of terras. Hoe kweek je tomaten in potten? Nou, het blijkt helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het belangrijkste is om de juiste potten te kiezen -… ze moeten diep zijn en een volume hebben van minstens 10 liter, omdat tomatenwortels snel groeien.

Je hebt ook geschikte grond nodig om tomaten in potten te kweken. Ze groeien het beste in vruchtbare en doorlatende grond. Ze moeten op een zonnige plek staan, beschermd tegen de wind.. Het is de moeite waard om er potjes met kruiden zoals basilicum, tijm, salie of oregano naast te zetten. – deze zullen afschrikwekkend werken en de groenten beschermen tegen veel ongedierte.

Om tomaten in potten te kweken, moeten we zaailingen van tevoren klaarmaken. Wanneer ze ongeveer 20 cm hoog zijnkunnen ze gemakkelijk worden overgeplant in de uiteindelijke pot. Als we dit te vroeg doen, kunnen de planten snel afsterven. Het is goed om te onthouden dat we ze pas rond 15 mei buiten kunnen zetten., wanneer er geen vorstdreiging meer is. Planten plant 2 cm dieper, dan ze groeiden als zaailingen, bedek ze dan met aarde en geef royaal water. Als ze groter worden, moet je de steunen niet vergeten, anders breken de twijgen.

Redactie Passie in jezelf.

Wanneer en hoe knoflookbladeren knopen? Doe deze procedure, de bollen zullen mollig en gezond zijn

Welke bloemen voor je balkon? Acht prachtige planten – ze zijn winterhard en ongelooflijk gemakkelijk te kweken