Tuin

Hoe kun je spreeuwen ontmoedigen? Plant deze struik. Ik moest eerst ook lachen om dit idee, maar het werkt echt

20views

Tips, Tuin,


12.5.2024 Editorial Passie in jezelf (Foto: Pixabay/KRiemer). Hoe kun je spreeuwen ontmoedigen? Het zijn geen graag geziene gasten in onze tuin, maar gelukkig zijn er een paar effectieve manieren om van ze af te komen. Toen ik hoorde…

12.5.2024 Editorial Passie in jezelf (Foto: Pixabay/KRiemer).

Hoe kun je spreeuwen ontmoedigen? Het zijn geen graag geziene gasten in onze tuin, maar gelukkig zijn er een paar effectieve manieren om van ze af te komen. Toen ik hoorde dat je gewoon een struik kunt planten, barstte ik in lachen uit. Maar nu moet ik de eer teruggeven aan deze persoon.

Vogels eten het fruit van struiken en fruitbomen, maar wij hoeven dat niet te pikken. Ik ken maar al te goed de pijn van de kersenbomendie van de boom zijn gegeten en waar ik helemaal geen tijd voor heb gehad om van te genieten. Tot nu toe heb ik het fruit aan de vogels “gevoerd” en heb ik alleen nog maar bladeren om op te ruimen. Dit kan zo niet doorgaan! Al het fruit moet voor ons blijven.

Spreeuwen zijn beschermd in Slowakije en het is verboden om ze kwaad te doen. Daarom zul je moeten vertrouwen op humane middelen, om ze uit je tuin te krijgen. Plant moerbeistruiken in de buurt van fruitbomen, die populair zijn bij spreeuwen. Ze zijn een favoriete lekkernij voor deze vogels, en ze zullen fruitbomen zeker met rust laten.

Hoe kom je van ongedierte af? CD’s ophangen in de tuin kan werken. Als ze worden blootgesteld aan zonlicht, gloeien ze
Foto: shutterstock/Dieter Hawlan

Hoe je van ongedierte afkomt? CD’s ophangen in de tuin kan werken. Als ze worden blootgesteld aan zonlicht, zullen ze gloeien, wat de vogels zal opwinden en ze zullen niet langer hongerig zijn naar fruit. Ook drankblikjes werken geweldig.

Fruitbomen zijn ook een goed idee om te beschermen met een geschikt gaas of gordijn, zodat spreeuwen minder kans hebben om bij het fruit te komen waar ze zo dol op zijn. Sommige mensen kiezen er ook voor om modellen van roofvogels die een natuurlijke bedreiging vormen voor spreeuwen – zoals valken of raven – in de tuin te plaatsen. Het is een goed idee om ze hoog en op een goed zichtbare plek neer te zetten. Het is het beste om beeldjes of modellen te kiezen die de vogel in vlucht afbeelden. Ze bewegen in de wind, wat de spreeuwen wegjaagt.

Redactie Passie in jezelf.

Plant ze naast de bosbessen. De struiken zullen

Waarom zijn er geen vruchtknoppen op aalbessen? Bereid de beste voorjaarsvoeding voor deze struiken voor