Tuin

Hoe je passievruchten in een pot kunt kweken: het is heel realistisch – en koele klimaten zijn geen belemmering

18views

De passievrucht, een favoriete exotische vrucht van veel mensen, “leeft” in bergachtige gebieden en verdraagt warmte niet goed.

Dit betekent dat het mogelijk is om de cultuur onafhankelijk te kweken, zelfs in die regio’s die gekenmerkt worden door een koel klimaat, volgens een expert van de BelNovosti online editie, een landbouwwetenschapper en landschapsontwerper.

Hoe kom je aan zaden? Het is eenvoudig – je moet naar een grote supermarkt gaan, waar je zeker passievruchten zult vinden.

Let op: om het fruit te krijgen, heb je misschien twee verschillende planten nodig die tegelijkertijd bloeien voor kruisbestuiving, omdat planten in de natuur kruisbestuivend zijn.

Als je een commerciële variëteit koopt, zal het zelfs nog makkelijker zijn, omdat ze al zelfbestuivend zijn.

Een ander belangrijk punt is dat de passiebloem maar één dag leeft, dus als je voortijdig bestuift, vallen de bloemen af zonder een eierstok te produceren.

Bestuiving moet plaatsvinden na het middaguur en voor drie uur ’s middags, op dat moment wordt de stamper van de bloem actief.

Als de bestuiving correct gebeurt, produceert passievrucht veel vruchten (tot 80% van de knoppen vormen eierstokken).

Eetbare passievruchten, zelfs wanneer ze in een pot worden gekweekt zonder extra verlichting met fytolampen. Passiflora voor sierdoeleinden en haar hybriden bloeien met prachtige bloemen, maar produceren geen vruchten.

Tot slot moet worden opgemerkt dat passievruchten na het oogsten een tijdje moeten rusten zodat het vruchtvlees binnenin volledig kan rijpen – alleen dan kunnen ze bogen op een ongelooflijk delicate zoete smaak en aroma.

Eerder vertelde de expert hoe je op de juiste manier , zodat ze niet ziek worden en een goede oogst gaven.