Kinderen en familie

Hoe je kunt zien of een koppel een gezonde relatie heeft: experts noemen 5 tekenen

11views

De laatste tijd hoor je steeds vaker over giftige relaties met elementen van misbruik, terwijl gezonde relaties zeldzaam zijn.

Daarom moeten ze gewaardeerd worden, want het is makkelijk om intimiteit te verliezen en moeilijk om het weer te vinden.

Welke tekenen kenmerken een gezonde relatie

Jullie zitten niet “opgesloten” bij elkaar

Natuurlijk zullen in een bepaalde periode (de eerste 5-6 maanden) misschien alle interesses wegvallen en zal niets interessanter zijn dan je partner.

Daarna zou iedereen echter nog steeds persoonlijke interesses en vrienden moeten hebben. Als de partners aan elkaar “vastzitten”, is dat niet de gezondste situatie, zeggen ze.

Afwezigheid van onredelijke jaloezie

Niet iedereen realiseert zich dat hun eigen onzekerheden en twijfels over hun partner een gezonde relatie kunnen veranderen in een giftige relatie.

Dit probleem moet altijd onmiddellijk worden aangepakt. Als je merkt dat jij of een geliefde zonder reden jaloers wordt, moet je daar iets aan doen.

Er zijn gespreksonderwerpen

Alleen in een gezonde relatie hebben partners de gelegenheid om over iets anders te praten dan hun gevoelens en relatie. Als het alleen daarover gaat, is het onwaarschijnlijk dat de relatie lang zal duren.

Daarom moet je in eerste instantie een persoon kiezen met wie je verbonden bent met iets anders dan sympathie.

Je maakt geen schandalen, maar je praat wel

Schandalen kun je helemaal geen productieve vorm van communicatie noemen: in feite is het een zwakke poging tot manipulatie. Maar in gezonde relaties proberen mensen alle moeilijkheden en onaangename situaties op te lossen met behulp van gesprekken.

Maar ruzies verzwakken je gevoelens en relaties alleen maar.

Aandacht

In een gezonde relatie vervult elke partner zijn of haar behoefte aan aandacht. Als een man zijn genegenheid, tijd en aandacht “deelt” met andere meisjes, is dat niet het juiste gedrag.

Eerder vertelden we je over .