Tuin

Hoe je eierschalen kunt gebruiken in de natuur: 3 beste opties

9views

Als je van biologische landbouw houdt, gebaseerd op het gebruik van natuurlijke ingrediënten en een beperkt gebruik van industriële preparaten, moet je aandacht besteden aan eierschalen.

Dit natuurlijke middel kan op verschillende manieren worden gebruikt.

Als gevolg daarvan zul je in staat zijn om de opbrengst van gekweekte planten merkbaar te verhogen, ontdekte een wetenschapper-agronoom en landschapsontwerper, een expert van de BelNovosti online editie.

Welke 3 methoden kunnen worden geëvalueerd

Weg met de gevaarlijke vijand – de berenkever

We hoeven niet uit te leggen hoeveel schade een beer kan aanrichten aan een beplanting. Dit insect is een van de schadelijkste en gevaarlijkste.

Je kunt de vijand echter verslaan met een eenvoudige methode. Neem een schelp en smeer deze in met plantaardige olie met een aangenaam aroma. De kever zal zich niet verzetten.

Maar dit “diner” voor het insect zal het laatste zijn.

Naaktslakken

Als je je gewassen wilt beschermen tegen slakken, moet je een ‘reddingslijn’ met een diameter van 15 centimeter naast elke zaailing leggen.

De schelpen moeten tot een gemiddelde grootte worden gehakt.

Voeding

Het is de moeite waard om van tevoren schelpen te verzamelen, ze te wassen en te drogen. Daarna malen we ze met een koffiemolen tot poeder en gebruiken we het voor het voeren.

Het is ook mogelijk om het groter te malen: in dat geval moet dergelijk voer in de grond worden verwerkt.

Eerder vertelden we je over .