Alle artikelen

Hoe je droge huid verslaat met handige middeltjes: je hoeft niets te kopen – je hebt alles wat je nodig hebt al in huis

11views

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft niet alleen de droge huid hydratatie nodig, maar ook elk ander huidtype.

Het goede nieuws is dat je uitdroging thuis kunt bestrijden.

In dit artikel delen we recepten voor hydraterende gezichtsmaskers met je, waarvan je bijna alle ingrediënten al in je keuken hebt.

Met aardappelen en watermeloen

Voor de bereiding moet je een aardappel koken en pureren. Watermeloenpulp (een halve plak is genoeg) moet ook gepureerd worden.

Combineer beide ingrediënten, voeg 2 eetlepels wilde honing toe en smeer het in een gelijkmatige laag op je gezicht. Laat het masker 20 minuten zitten en was het daarna af met water.

Yoghurt masker

Om dit masker te maken heb je 2 eetlepels yoghurt nodig (Griekse yoghurt, zonder toevoegingen, is het beste), evenals 2 eetlepels vers geperst sinaasappelsap en 1 theelepel amandelolie.

Alle bestanddelen worden gemengd en vervolgens wordt het masker in de vorm van een dichte en homogene pasta op het gezicht aangebracht (uitzondering – het gebied rond de ogen). Net als bij de vorige variant moet je het masker ongeveer 20 minuten laten inwerken.

Met kokosolie

Meng een eetlepel honing en kokosolie en breng het mengsel aan op je gezicht. Laat het 15-20 minuten drogen en verwijder het daarna met warm water.

Eerder beantwoordden we de vraag of je .