Tuin

Hoe galmuggen op aalbessen bestrijden: eerste hulp voor de plant

6views

Als je merkt dat de bladeren van je aalbessenstruiken rood zijn geworden, betekent dit dat je bijna zeker de rode aalbessenluis bent tegengekomen.

Volgens de expert van de BelNovosti online editie, een agronoom en landschapsontwerper, valt de plaag het vaakst rode bessen aan, minder vaak zwarte bessen en heel zelden witte bessen.

Je kunt de parasiet herkennen aan het uiterlijk van de bladeren: ze worden rood met vlekken en lijken op te zwellen.

Wat te doen? Ten eerste adviseren ervaren tuiniers om bessenstruiken te mulchen om het aantal plagen te verminderen.

Bovendien helpt het om vocht vast te houden, wat erg belangrijk is omdat aalbessen een ondiep wortelstelsel hebben. Bessen zijn, zoals dezelfde goed geïnformeerde tuiniers erkennen, erg gevoelig voor vocht.

Als je het begin van de ziekte in de lente opmerkt, wanneer de eerste paar rode bladeren verschijnen, verwijder ze dan gewoon en zorg ervoor dat je ze verbrandt.

Als de plaag is begonnen zich te verspreiden, wordt het aanbevolen om het preparaat “Actara” te gebruiken. De preparaten “Iskra zolotaya” en “Biotlin” zijn ook effectief.

Voor de bloei kunnen struiken worden behandeld met “Biokill” of “Fitoverm”.

Voor behandeling in het vroege voorjaar is het de moeite waard om het preparaat “30 plus” te gebruiken. Het vernietigt effectief de eitjes van ongedierte, bedekt ze met een dunne ondoordringbare film en voorkomt hun ontwikkeling.

Eerder hebben we je verteld of het mogelijk is onder de perenboom.