Alle artikelen

Hoe de genezing na een oorpiercing te versnellen: verzorgingsinstructies na een oorlelpiercing

11views

Oorbellen in de oren maken het beeld in de regel verfijnder en helderder. Maar om ervoor te zorgen dat je aan zo’n gebeurtenis als een oorpiercing alleen maar prettige herinneringen overhoudt, is het noodzakelijk dat de genezing snel en zonder complicaties verloopt.

De verzorgingsaanbevelingen die we in dit artikel hebben opgesomd, zorgen daarvoor.

1. Naald oorbellen moeten niet worden verwijderd gedurende 4-6 weken na de piercing terwijl het kanaal geneest.

2. Vermijd de eerste paar dagen na de piercing het wassen van je hoofd, naar het zwembad gaan, sauna, bad en zwemmen in waterlichamen. Vermijd ook lichamelijke inspanning en actieve sporten.

3. behandel de prikplaatsen twee keer per dag met speciale producten die door je arts worden aanbevolen. Je kunt dit het beste doen voordat je water inneemt. Nadat je de gel of lotion hebt aangebracht, moet je de oorbel in je oor bewegen zonder deze te verwijderen.

4. 3-4 dagen na de piercing moet je de oorbel regelmatig 1-2 minuten in beide richtingen draaien en heen en weer bewegen (zonder het slotje te verwijderen) om stasis te voorkomen en het kanaal wijder te maken.

5. Na 1,5 maand kunnen de naaldoorbellen verwijderd worden. Om de oorbel op de juiste manier te verwijderen, houd je de oorbel aan de voorkant bij het “hoofdje” vast met twee vingers van de ene hand om een stop te maken, en trek je met de andere hand voorzichtig aan de sluiting van achteren.

6. Zodra de naaldoorbellen verwijderd zijn, zal het kanaal een pendiameter hebben, dus het wordt niet aangeraden om oorbellen in te brengen met een pendiameter die dikker is dan de naaldoorbelpin of het Engelse slotje. Behandel nieuwe oorbellen met alcohol voordat u ze inbrengt. Na verloop van tijd zal het kanaal in de oorlel de diameter voor oorbellen van elk ontwerp accepteren vanwege de zachtheid en elasticiteit.

7. Als er tekenen van ontsteking zijn, vraag dan advies aan de specialist in oorpiercings. Geef geen zelfmedicatie.

Eerder vertelden we je hoe je het gezond en lekker kunt maken.