Alle artikelen

Hoe avocado helpt bij het behouden van jeugd en schoonheid: alles over de nuttige eigenschappen van de vrucht

11views

Avocado wordt al lang niet meer geassocieerd met exoten.

Desondanks is niet iedereen op de hoogte van de nuttige eigenschappen van deze vrucht, dus hebben we besloten om je te vertellen hoe het kan helpen als het gaat om de wens om schoonheid, gezondheid en jeugd te behouden.

Voordelen van avocado’s

Interessant weetje: avocado’s zijn opgenomen in het Guinness Book of World Records als fruit met hoge voedingswaarden.

Er zitten ongeveer 160 calorieën in 100g van de vrucht, die als dieet wordt geclassificeerd, omdat het alleen gezonde vetten en geen cholesterol bevat.

De samenstelling van de vrucht bestaat uit nuttige aminozuren, essentiële oliën, antioxiderende vitaminen en sporenelementen.

Avocado voor jeugd en schoonheid

De antioxidanten in avocado’s dienen als verdediging voor de cellen. Ze voorkomen schade en vernietiging door natuurlijke veroudering en invloeden van buitenaf.

Vitamine E, die ook in deze vrucht aanwezig is, heeft een gunstig effect op de huid, het haar en de nagels. Door de consumptie ervan worden collageen en elastaan actief aangemaakt. Daardoor merken mensen dat hun rimpels gladgestreken en hun gewrichten beweeglijker zijn geworden.

Avocado’s kunnen niet alleen worden gebruikt als voedsel, maar ook voor cosmetische doeleinden.

Avocadopulp kan worden gebruikt om maskers te maken voor verschillende soorten huid, haar en lichaam – avocado behandelt bijvoorbeeld effectief acne en ontstekingen, voedt en hydrateert de huid, het is nuttig voor haar omdat het broosheid en droogheid wegneemt, en de lichaamshuid wordt gladder dankzij de vrucht.

Eerder hebben we uitgelegd waarom mensen ’s nachts.