Bruikbare tips

Het rijpt sneller dan aardbeien en bosbessen. Je kunt je eerste oogst nog in mei oogsten

14views

Kamchatka bes, (eigenlijk Kamchatka kamperfoelie) wordt elk jaar populairder in Polen. Deze Aziatische plant uit de bessenfamilie staat bekend om zijn hoge weerstand tegen lage temperaturen, ziekten en plagen. En omdat hij zo gezond is, kan hij met de juiste zorg kan tot 30 jaar op één plek groeien.

  • In termen van teelt is de Kamchatka bes niet veeleisend en zijn vruchten zijn gezond en verschijnen al half mei aan de struik. Het is daarom de moeite waard om hem in je tuin te planten, rekening houdend met de nabijheid van geschikte planten.
  • Do Camelia bes naast bosbes is dit een goed idee?
  • We leggen het uit, hoe kamchatka bessen te planten zodat de oogst gezond en overvloedig is.

Kamchatka bes – hoe te planten. Wanneer en op welke plaats?

Kamchatka bes is een plant die zeer goed bestand is tegen wisselende weersomstandigheden en daarom onder andere in Siberië wordt gekweekt. Hij overleeft zonder problemen wanneer hij in gedeeltelijke schaduw wordt geplant, hoewel de voorkeur geeft aan een zonnige standplaats, beschut tegen de wind. Op zulke plekken draagt hij ook het beste zijn vruchten. Het is belangrijk dat de plek waar je de Kamchatkabes plant voldoende drainage heeft.

Kamchatka bes is goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden123RF/PICSEL

Kamchatka bessen planten kan het hele jaar door plaatsvinden (bijvoorbeeld in het voorjaar). Het is echter aan te raden om dit in de herfst te doen, in oktober of november, vanwege de vroege vegetatie van deze planten.

De struik groeit sterk – zowel in de lengte als in de breedte, dus altijd een afstand van 1,5-2 meter tussen de stekken aanhoudenom ze optimale omstandigheden voor vrije groei te bieden.

Kamchatka bes – welke grond om te kweken. Verzorg het en het zal overvloedig fruiten

Grond voor het kweken van Kamchatka bessen pe grond moet vruchtbaar en doorlatend zijn met een licht zure pH (5,5 tot 6,5). Een te zwaar waterhoudend of zanderig substraat zal niet bevorderlijk zijn voor overvloedige vruchtvorming van de struik. Daarom, met minder gunstige omstandigheden, het raadzaam om de grond te verrijken met mest voordat je de Kamchatka bes plant.

Kamchatka bessen kunnen het beste geplant worden op vruchtbare grond123RF/PICSEL

Als we alleen droge grond beschikbaar hebben, de kamperfoelie zwaar water tot ze sterk wortelen in het eerste en tweede jaar na het planten. We geven ook royaal water tijdens periodes van intense droogte.

Op zijn beurt bemesting van kamchatka-bosbessen kan het beste in het voorjaar worden uitgevoerd, aan het begin van de bloei, en ook in juli, wanneer de vruchtperiode voorbij is.

Gebruik hiervoor natuurlijke producten zoals biohumus of compost. Aan het begin van het groeiseizoen is het aan te raden om de struik te voeden met stikstof.

Goede buurt voor kamchatkabes. Waar moet je hem naast planten?

Het is algemeen bekend dat het planten van Kamchatka-bessen in de buurt van barbessen niet wordt aanbevolen. De wortels van deze plant geven namelijk een stof af die de fruitstruiken verzwakt.

Kamchatkabes naast blauwe bes – is het een goede buurt?

Kamperfoeliebessen naast bosbessen planten kan verleidelijk zijn, omdat ze verwarrend veel op elkaar lijken. Het is echter niet aan te raden om ze op plaatsen naast elkaar te planten vanwege de grotere teeltvereisten bosbessen. Deze plant heeft onder andere vruchtbaardere grond en regelmatig snoeien van de stengels nodig. Hij is ook niet zo goed bestand tegen lage temperaturen als de Kamchatka bes.

Het is echter de moeite waard om beide soorten in je tuin te hebben, omdat de oogst van hun gewassen elkaar niet in de weg zit. We oogsten bosbessen van mei tot juni, terwijl we van juli tot september van bosbessen genieten. In dit opzicht is er dus een soepele overgang.

Planten voor een schaduwrijk balkon. Welke soorten moet ik kiezen?Interia.tv

Heb je suggesties, opmerkingen of zie je een fout op de pagina?