Alle artikelen

Het geheim van de beste marinade voor gegrilde kipfilet. Meng mosterd en dit

8views

Als je je kip een unieke smaak en aroma wilt geven, is er niets beter dan de juiste marinade. Met een eenvoudig recept dat de intensiteit van mosterd combineert met aromatische kruiden, wordt je gegrilde kip een waar feest voor het gehemelte.

Op zoek naar een manier om perfect gegrilde kip te krijgen? Sappig, aromatisch en vol van smaak? Wij hebben de perfecte oplossing voor je – de beste kipmarinade op basis van mosterd! Met een paar simpele ingrediënten en een beetje roeren kun je echte magie creëren op de grill.

Het geheim is eenvoud

Deze marinade is de essentie van heerlijke barbecue. De combinatie van mosterd, citroensap, knoflook, olijfolie en kruiden creëert de perfecte balans van smaken om het beste in de kip naar boven te halen. De mosterd voegt een pittige toets toe, het citroensap een subtiele zuurheid, de knoflook een aroma, de olijfolie een sappigheid en de kruiden maken het geheel af met een vleugje Provençaalse frisheid.

Het basisrecept is een ideale basis om verder mee te experimenteren. Hou je van scherpere smaken? Kies dan voor Dijonmosterd. Liever een mildere versie? Pak dan de deli mosterd. Voeg verse kruiden toe zoals peterselie, koriander, basilicum of tijm. Experimenteer met kruiden zoals hete pepers, kerriepoeder of berenknoflook. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ingrediënten voor de beste marinade voor kip:

  • 60 g Dijonmosterd,
  • 20 ml citroensap,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 60 g olie (bijvoorbeeld olijfolie),
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper,
  • 1/2 theelepel zout,
  • 1 theelepel gemalen koriander,
  • 1 theelepel tijm,
  • 1 theelepel basilicum.

Snelle en makkelijke marinade

Het bereiden van de marinade kost je letterlijk een paar minuten. Meng gewoon alle ingrediënten in een bakje en wentel de stukken kip er goed door – filets, dijen of misschien wel malse kalkoen? De keuze is aan jou! Marineren duurt ongeveer een uur, maar als je tijd hebt, kun je de kip een nacht in de marinade laten staan – het vlees zal dan nog smaakvoller en sappiger zijn.

Grill en geniet!

Als de kip goed gemarineerd is, is het tijd om te grillen! Verhit een grillrooster, grillpan of elektrische grill en gril de kip tot hij goudbruin is en de gewenste gaarheid heeft. Serveer met je favoriete bijgerecht zoals gegrilde groenten, ovengeroosterde aardappelen, salade of saus.