Alle artikelen

Het geheim is baktijd’, het geheim van de beste banketbakker in Milaan

10views

We zitten midden in carnaval, het favoriete feest van kinderen en niet alleen, vol met initiatieven en vooral karakteristieke zoetigheden uit die periode.

Carnavalsdesserts de tips van de chef-koks – Imilanesi.nanopress.it

De banketbakkerijen in Milaan hebben tijdens deze weken, in het bijzonder de chiacchiere en frittelle (beignets), een aantal recepten voorgesteld voor degenen die deze zoetigheden thuis willen proberen na te maken.

Carnavalsnoepjes

Als we het hebben over de Carnavalhet eerste waar kinderen aan denken zijn verkleedkleren, de vakantie en spelen in straatfestivals en optochten georganiseerd door de verschillende gemeentebesturen.

Aan de andere kant denken volwassenen aan het opvrolijken van hun tafels door vrienden en familie te verwelkomen met veel smakelijke recepten. Het is onmogelijk om de traditie van zoetigheden tijdens deze magische periode niet te noemen.

De recepten en varianten van de bekendste zoetigheden zoals frappe, kletsen, castagnole e pannenkoekenzijn er zo veel en het zou onmogelijk zijn om ze in één artikel samen te vatten. Vandaag willen we ons echter richten op de recepten van enkele Milanese patissiers, Iginio Massari.

Kletsen
Carnavalssnoepjes de geheimen van banketbakkers – Imilanesi.nanopress.it

Hij is het symbool van de banketbakkerij van ons land en met verwijzing naar de Carnavalsnoepjes vermeld: “Ze zijn niet moeilijk, maar wat belangrijk is, is dat ze verbonden zijn met oude tradities en het is leuk dat die worden voortgezet. Afhankelijk van de stad vinden we verschillende namen, maar de substantie blijft hetzelfde. Het snoepje dat in heel Italië overheerst is echter de sla, of chiacchiera’..

Laten we hier, beginnend met deze woorden, eens kijken hoe we deze kunnen voorbereiden smakelijke desserts geliefd bij jong en oud.

De geheimen van carnavalssnoepjes

Massari legde uit dat recepten voor het maken van chiacchiere verschillen door een paar details. De vaardigheid ligt in het frituren door ze te weken in een beetje olie, en het geheim om ze goed en knapperig te maken is om ze heel fijn te maken.

Na een paar seconden frituren moeten ze verticaal worden gezet om overtollige olie te verwijderen, en dan 5 minuten in de oven op 140 graden om het resterende vet te verwijderen. De chiacchiere zijn de populairste zoetigheden uit deze periode en er is nog wat tijd over om ze thuis te maken, in feite Carnaval eindigt op 17 februari.

Volgens de woorden van de meester is het geheim dus frituren, net als bij andere desserts, zoals tortelli. Ook deze moeten diep worden ondergedompeld in olie van 170 graden. Tijdens deze fase moeten ze goed afgedekt worden zodat ze goed opzwellen.

Ook de tortelli zoals chiacchiere, zijn erg populair in de Milanese banketbakkerijen. Alle etablissementen bieden ze aan met verschillende vullingenIn feite kun je je helemaal uitleven met chocoladecrème, pistachecrème, vla, zabaglione, marron glacé, chantillycrème, leeg of zelfs gewoon versierd met sultana’s.

Deze en andere lekkernijen zijn al lang te zien in historische Milanese banketbakkerijen zoals Panzera, Elli gevestigd op Piazza Piemonte sinds 1970, Marchesi viering van 100 jaar activiteit en Martesanawaar het personeel onthult dat klanten zelfs de voorkeur geven aan carnavalssnoepjes boven ochtendbrioche bij hun cappuccino.